Onder de zonnebank gaan is nog véél slechter dan je dacht

En wel hierom

onder-zonnebank-nog-slechter-dan-gedacht
Getty Images

Je weet natuurlijk allang dat onder de zonnebank gaan niet goed is voor je huid en kanker als gevolg kan hebben, maar waarschijnlijk kun je het tóch niet laten om een paar keer per jaar wat extra vitamine D te pakken. Dat mag iedereen natuurlijk zelf weten, maar recent is duidelijk geworden dat een bezoekje aan de zonnebank nog veel schadelijker is dan tot nu toe werd gedacht.

Uit een nieuw advies van de Europese Commissie dat is gebaseerd op een recent verschenen wetenschappelijk onderzoek, blijkt dat je het risico op kanker met wel 75 (!) procent vergroot als je voor je 35e levensjaar wel eens onder de zonnebank gaat. Als je een blanke huid hebt, zijn de gevolgen het grootst.

Hoor je wel eens in de wandelgangen dat dit alleen voor oude zonnebanken geldt? Da's absoluut niet waar. "De nieuwste generatie apparaten blijkt even kankerverwekkend", vertelt Brigitte Boonen, expert huidkankerpreventie van de Belgische Stichting tegen Kanker. "De minimumstraling ligt volgens de huidige normen lager dan vroeger, maar die komt nog steeds overeen met een UV-index van 12." Om een beeld te vormen: de maximale zonkracht in Nederland is 8.

Baal je nu omdat je in de winter praktisch doorzichtig bent? Blush en bruin-zonder-zon doen óók wonderen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten