Niet slepen met tenten en tassen naar een festival? PostNL brengt en haalt 't voor je

Voor alle mensen in de categorie 'liever lui dan moe'?

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De Lowlands-gangers kunnen erover meepraten: met heel je hebben en houden kom je aan op het immense parkeerterrein in Biddinghuizen. Maar dan ben je er nog niet. Dan mag je met je tent, slaapzak, kleding, 8 liter drank en de hele rambam nog twintig minuten lopen (inclusief giga loopbrug) richting het kampeerterrein. Kortom; gedoe.

Om het de zwoegende festivalgangers (first world problems) aangenamer te maken - en vooral om het milieu te helpen - hebben festival In To The Great Wide Open en PostNL iets bedacht: de bagageservice. Yep, dat is net zo briljant als dat 't klinkt.

Beter kan het niet
Het transport van mensen en spullen rondom Into The Great Wide Open zorgt voor zo’n tweederde van de totale CO2-uitstoot van het festival, zo blijkt uit cijfers. Om dit terug te dringen en bij te dragen aan een duurzamer en groener milieu starten Into The Great Wide Open en PostNL daarom met de bagageservice-pilot op het festival.

Het idee is briljant. PostNL brengt al je spullen (ja, echt álles) van thuis naar de camping. Geen gesjouw meer dus. Op die manier kun jij je auto laten staan en met de trein of bus reizen. Of wel met de auto reizen, maar dan alle stoelen met personen vullen, in plaats van spullen.

Hoe gaat dat in z'n werk?
PostNL haalt je bagage de avond van tevoren thuis op en bezorgt het de volgende dag bij de receptie op het kampeerterrein Stortemelk. Zodra de bagage klaarstaat op het ophaalpunt, ontvang je een e-mail.

Op de terugweg geef je je bagage weer af bij het bagagepunt en wordt het de volgende dag weer bij je thuis bezorgd. Makkelijk zat. En dat alles voor €12,50. Extra bagage kost €10.

Side note: de actie geldt alleen voor mensen die in de Randstad wonen.

Lui je vakantie in
Niet alleen kan PostNL je bagage naar festivals vervoeren, ook op weg naar vakantie helpen ze je graag. De post-service haalt jouw bagage bij je thuis op en brengt alles geseald naar het vliegveld. Bij sommige vliegmaatschappijen kunnen ze je bagage zelfs inchecken. Bij aankomst in Nederland brengen ze je bagage weer van het vliegveld naar huis.

Is dat handig, of wat? Zo hoef je helemaal geen stap meer te verzetten totdat je met je cocktail op je strandbed ligt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten