Oud-actrice uit GTST en haar zoon (6) doodgeschoten door ex-man in New York

De Nederlandse Linda Olthof uit Deventer was verwikkeld in een strijd om de voogdij van haar zoon Jimmy

oud-gtst-actrice-doodgeschoten-ex-man
Goede Tijden Slechte Tijden

Maandagavond kwamen er vier mensen om het leven bij een schietpartij in een New Yorks appartement. Onder een van hen een 47-jarige Nederlandse vrouw en haar 6-jarige zoon.

Goede Tijden, Slechte Tijden
Zojuist is bekend gemaakt dat het gaat om Linda Olthof uit Deventer, een oud actrice uit Goede Tijden Slechte Tijden. Ze was in 2008 in acht afleveringen te zien. Linda speelde in de serie de rol van Trudy Pouw, de moeder van Vicky Pouw. Liza Sips was de tegenspeelster van Linda.

This content is imported from Facebook. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Verleden in New York
Linda verhuisde een aantal jaar geleden naar Amerika, waar ze trouwde met de Amerikaanse James Shields en moeder werd van zoon Jimmy. Linda werkte in de Verenigde Staten als regisseur en actrice, maar koos er tijdens haar zwangerschap voor om terug naar Nederland te gaan. De afgelopen jaren was ze docent op de toneelopleiding van ArtEZ, hogeschool voor de kunsten in Arnhem.

Voogdijzaak
Deze week was de actrice wederom in New York, samen met haar zoon. In een appartement in Queens werd ze samen met haar 6-jarige zoontje doodgeschoten door haar ex-man. James Shields doodde ook zijn huidige Nederlandse vrouw Saskia (38) en zichzelf. Naar verluidt waren Linda en haar ex James in een vervelende voogdijzaak beland.

Crowdfund pagina
The New York Post schrijft dat James Shields in april de GoFundMe pagina 'kindontvoering' aanmaakte. Daarop staat dat de strijd om de voogdij, het leven van de vader verwoestte, inclusief zijn nieuwe huwelijk.

Op de pagina, waar een streefbedrag van 30.000 dollar opstond, staat: "Mijn prachtige zoon is 6 jaar oud en mij ex-vrouw woont in Nederland. We waren getrouwd, maar omdat ze geen werk kon vinden als artiest, besloot ze om terug naar Nederland te gaan nadat ze erachter kwam dat ze zwanger was van ons kind."

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Fortuin gespendeerd
"Ik heb een fortuin gespendeerd aan het reizen toen hij een baby was. Het was al het geld dat ik had. Nu hij ouder is geeft hij aan dat hij tijd wil doorbrengen in Amerika. Dit was op hetzelfde moment waarop ik opnieuw trouwde met een lieve, zorgzame Nederlandse vrouw die me steunt.

"Vanwege de extreme jaloezie en bitterheid van mijn ex, sleurt ze me naar de rechtbank voor een zaak." Op de pagina staat ook: "Een paar jaar geleden had ik een perfect leven, maar het is uit de hand gelopen en ik heb dringend alle hulp nodig die je kunt bieden."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten