Aangrijpend fragment 'Hello Goodbye': vader met alzheimer herkent dochter niet meer

Tjonge.... die komt binnen

hello-goodbye-alzheimer
still Hello Goodbye

Elke vrijdagavond is Hello Goodbye-avond. En Hello Goodbye-avonden betekenen vaak avonden met een lach en een traan. Bijvoorbeeld tijdens vorig seizoen, toen Mart heel open sprak over transgender zijn. De aflevering van afgelopen vrijdag deed ons ontroeren door het al 56 jaar getrouwde stel Jantina en Gerard.

Waanbeelden in slaap
Net als in elke aflevering loopt presentator Joris Linssen weer door Schiphol, op zoek naar mensen met een bijzonder verhaal. Op zoek naar de reden waarom mensen in de aankomsthal van het vliegveld staan. Deze week waren het Jantina en Gerard waar Joris' oog op viel.

Jantina zorgt al jarenlang met lief en leed voor haar man die alzheimer-patiënt is. De liefde voor elkaar spat er nog steeds vanaf, maar dat neemt niet weg dat ook de pijn en zorgen in Jantina's ogen te zien zijn. Ze vertelt op een liefdevolle en oprechte manier wat er allemaal in haar hoofd omgaat - en in dat van haar man.

Het bejaarde stel, dat al 56 jaar getrouwd is, staat op hun dochter te wachten die in Florida woont. Waar de twee voorheen twee keer per jaar richting Amerika vlogen, kan dat tegenwoordig niet meer. "Vanwege de ziekte van mijn man is het niet meer mogelijk om te reizen," vertelt Jantina.

Ingrijpend moment
Dat alzheimer hartverscheurende momenten met zich meebrengt, blijkt uit onderstaand fragment van zeven minuten. Niet alleen wordt duidelijk wat de ziekte met een persoon doet, maar ook met de naasten.

This content is imported from Facebook. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

'Het is je dochter'
Gerard vergeet dat hij om de zoveel minuten 'See you later aligator, For a while a crocodile, Bim Bam Boem' roept. Maar Gerard is ook op het punt aangebroken dat hij zijn eigen vrouw en kinderen vaak niet meer herkent. Dat blijkt ook wanneer zijn dochter de hoek om komt lopen.

Daar is ze
Op een indringende manier kijkt Sylvia naar haar vader, in de hoop dat hij haar herkent. Helaas... "Wie is dat dan?" vraagt hij aan Jantina. "Ze zeggen dat jij mijn dochter bent," zegt hij vervolgens tegen zijn kind. Waarop Sylvia de liefdevolle en ontroerende reactie geeft "Ja, dat is zo. Het duurt even voordat je me herkent. Maar het is echt zo hoor."

Poeh, wij moeten even slikken. Diep respect hebben wij voor Jantina, wat een bijzonder gezin.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten