Hitserie Penoza krijgt een bioscoopfilm

De opnames gaan over enkele maanden start

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.


Goed nieuws op de dinsdagmorgen: het langverwachte bioscoopvervolg van de Nederlandse hitserie Penoza gaat door! De opnames gaan over enkele maanden van start. Ze zullen plaatsvinden in Amsterdam en in het buitenland.

Bekende gezichten
Waar de film over zal gaan is nog niet bekend. Ook is nog niet zeker welke acteurs allemaal zullen terugkeren. Maar de fans kunnen gerustgesteld worden. “Alle vaste acteurs die we wilden, hebben ja gezegd,” vertelt regisseur en schrijver Diederik van Rooijen.

Tevreden
De regisseur is tevreden over het scenario. Ook de financiering voor de filmopnames zijn nagenoeg rond.

Op zichzelf staand verhaal
De film zal een op zichzelf staand verhaal worden, dat tegelijkertijd teruggrijpt op de vijf seizoenen van 2010 tot en met 2017. "Voor de trouwe fans wordt het een feest van herkenning, op heel veel fronten," belooft Van Rooijen. "Maar ook mensen die de serie niet kennen, kunnen plezier aan de film beleven."

Internationaal
De regisseur en schrijver van de serie verhuisde drie jaar geleden naar Hollywood. Daar heeft hij inmiddels zijn eerste speelfilm afgerond. Op dit moment is Van Rooijen bezig met een project in Letland, waar de internationale vampierenserie Heirs of the Night gefilmd wordt. Van Rooijen was grotendeels verantwoordelijk voor de eerste vier seizoenen van Penoza.

Criminele circuit
Penoza
vertelt het verhaal over huisvrouw Carmen van Walraven (gespeeld door Monic Hendrickx). Na de plotselinge dood van haar man (Thomas Acda) wordt ze gedwongen zijn rol in het criminele circuit over te nemen.

Televizier-Ring
In de serie speelden onder meer Loek Peters, Raymond Thiry, Gijs Naber, Sigrid ten Napel, Hajo Bruins, Olga Zuiderhoek en Niels Gomperts vaste rollen in de serie. De serie staat dit jaar in de voorlopige top tien voor de Televizier-Ring.

Bron: NU.nl

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten