Goed nieuws voor mensen met haast: bij Albert Heijn hoef je binnenkort niet meer langs de kassa

De Appie heeft een Europees primeurtje te pakken

Gadget, Smartphone, Technology, Electronic device, Communication Device, Mobile phone, Material property, Portable communications device, Hand, Finger,
Albert Heijn

Binnenkort hoef je bij Albert Heijn niet meer langs de kassa. Met behulp van een speciale kaart of eigen telefoon worden de boodschappen aan het schap al afgerekend. De supermarktketen heeft al twee winkels geopend waar dit kan.

Europese primeur
De twee AH to go’s in het Amsterdams Medisch Centrum hebben de Europese primeur te pakken. Klanten hoeven voortaan niet meer langs de kassa, zelfs niet langs de zelfscankassa. Volgens de supermarktgigant is het de bedoeling dat straks in álle AH to go-winkels geheel zonder kassa kan worden afgerekend.

Hoe het werkt
Klanten die van het systeem gebruik willen maken, hebben een speciale ‘tap to go-kaart’ nodig, of een speciale app op hun telefoon. Met behulp van de kaart of app tikt de klant tegen het prijskaartje op het schap van een product. De klant kan hierna meteen het product pakken en de winkel verlaten. Na tien minuten wordt het bedrag automatisch van de rekening afgeschreven.

Mijlpaal
,,Dit is voor ons absoluut een mijlpaal. We willen onze klanten altijd en overal volop keuze, kwaliteit en gemak bieden. Met tap to go brengen we dat gemak echt naar een volgend niveau. Wie staat er nu voor z’n plezier in de rij? Met tap to go behoort dit tot het verleden en kunnen klanten vrijwel direct genieten van dat heerlijke broodje of lekker sapje'', aldus Jan-Willem Dockheer, de directeur van AH to go.

Android
Nog niet iedereen kan met de telefoon winkelen. Voor nu is de app alleen beschikbaar op Android telefoons. Andere besturingssystemen als iOs en Windows volgen later.

Bron: AD

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten