Trek je pyjama maar weer uit de kast: het gaat vriezen

Weet je nog, de hittegolf?

weersverwachting-het-gaat-vriezen
Unsplash

Hey een hittegolf... aaand it's gone. Behoorlijk gone. Ligt het aan ons of is de overgang van hittegolf naar vrieskou daadwerkelijk een gevalletje één keer knipperen met de ogen geweest? Oké, het is inmiddels al herfst, maar dat is geen reden tot vriezen, toch?

Bye bye niemendalletje 's nachts
Vriezen, mensen. Check sites als Weerplaza en meteoroloog Wilfred Janssen drukt je met de neus op de feiten. De kans op de eerste nachtvorst op de Veluwe en in de Achterhoek is reëel. Vooral op zandgronden is de kans op nachtvorst in de nacht van dinsdag op woensdag het grootst, aldus Janssen. Ook Twente, Noord-Brabant en Limburg kunnen erdoor getroffen worden.

Stop maar met huilen
Er is ook goed nieuws: de vorst is slechts van korte duur. De rest van de week wordt het langzaam weer warmer. Met een beetje geluk kun je donderdag het terras weer op (20 graden!).

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten