Eerste Parijzenaar achter de tralies na seksistisch geweld

Daar gaat z'n liberté

Landmark, Sky, Urban area, City, Metropolis, Metropolitan area, Cityscape, Daytime, Architecture, Tower,
Andrea Maschino - Unsplash

In Frankrijk is er begin augustus een wet ingevoerd tegen seksistisch en seksueel geweld. De eerste veroordeling is binnen: in Parijs is een 30-jarige man veroordeeld wegens ‘seksistische beledigingen’.

"Je hebt grote borsten, vuile hoer!"
De Parijzenaar was dronken en sloeg een 21-jarige vrouw tijdens een busrit op haar billen. Ook kreeg ze enkele beledigingen naar haar hoofd geslingerd: “Je hebt grote borsten, vuile hoer!”.

Buschaffeur pikt het niet
De buschauffeur besloot het voertuig aan de kant te zetten. Met gesloten deuren wachtte de buschauffeur op de politie. De dertiger viel hem echter aan en het kwam tot een vechtpartij. Even later werd de beschonken man gearresteerd.

Zes maanden achter de tralies
De man werd in hechtenis geplaatst en moest zich vrijdag verantwoorden voor de rechtbank. Hij kreeg negen maanden cel, waarvan zes maanden met uitstel. Dit wegens seksueel geweld en geweld tegenover iemand die een openbaar ambt uitoefent (de busschauffeur). De Parijzenaar had nog drie maanden cel uitstaan wegens andere strafbare feiten. Hij verdwijnt voor zes maanden achter de tralies.

Schiappawet
Ook kreeg de veroordeelde een boete van €300 voor ‘zware seksistische beledigingen’. Dit is sinds de invoering van Schiappawet in augustus een strafbaar feit.

Verheugd
De Franse staatssecretaris Marlène Schiappa is verheugd: “De eerste veroordeling voor seksistische belediging! Applaus voor de alertheid van de buschauffeur en de oplegging van de sanctie. Laten we samen een eind maken aan seksistisch en seksueel geweld," schrijft ze.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten