Tijdens de Ugly Sweater Run kun je hardlopen voor het goede doel in je foute kersttrui

Tickets voor de hardloopwedstrijd door het Vondelpark zijn nu verkrijgbaar

ugly-sweater-run-harlopen-foute-kersttrui
Ugly Sweater Run

De nieuwe wintercollecties liggen in de winkels, de temperaturen beginnen te dalen en de (chocolade)kruidnoten zijn weer binnen. Je weet wat dat betekent: het is bijna december. Oftewel: je foute kersttrui mag weer bijna uit de kast.

Je kunt ‘m dragen naar je werk, naar het Kerstdiner of tijdens je Netflix-sessie met warme chocolademelk op de bank. Óf naar de Ugly Sweater Run. Hardlooporganisatie Running Matters organiseert dit jaar weer een 5 kilometerrun door het Vondelpark. De toegangseis: een foute kersttrui.

Winterwonderland
De Ugly Sweater Run vindt op zaterdag 15 december plaats. De hardloopwedstrijd is niet het enige onderdeel van het evenement. Er komt ook een Winterwonderland bij Groot Melkhuis, een Best Dressed-wedstrijd (de meest foute kersttrui krijgt een prijs) en een afterparty.

Christmas Wonderland
Wat we kunnen verwachten, volgens de website: een Kerstmis Wonderland in het Vondelpark, inclusief sneeuw, een (hele grote) kerstman, warme chocolademelk en Mariah Carey en Wham! uit de speakers.

Goede doel
De foute kersttrui-renners lopen niet alleen voor zichzelf. Een deel van de opbrengsten van de Ugly Sweater Run gaan naar Save the Children. Van ieder startbewijs gaat er €1 naar het goede doel, dat zich inzet voor kinderen in nood.

Doneren
Ook kun je tijdens het evenement herenkleding doneren aan Amsterdamse dak- en thuislozen. De Kloffie Kompany heeft een tent op het terrein waar je warme truien, sjaals, jassen en sokken kunt doneren. De Regenboog Groep zorgt er vervolgens voor dat de kleding goed terechtkomt bij de daklozen.

Tickets
Tickets voor de run zijn verkrijgbaar op de website van Ugly Sweater Run en kosten €16. Één ticket verzekert je deelname, startnummer, kerstmuts met lampjes, medaille, toegang tot het Christmas Wonderland-terrein en een bijdrage aan het goede doel.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kerst