Unox komt met een vegetarische variant van de iconische rookworst

De rookworst is niet het enige vegetarische product dat Unox voor ons in petto heeft

unox-vegetarische-rookworst
Unox

Goed nieuws voor alle vegetariërs die de beroemde rookworst van Unox (weer) eens zouden willen proberen. Het oer-Hollandse merk komt met een vegetarische versie van de rookworst.

Jarenlang geprobeerd
De worst is gemaakt van onder andere plantaardige olie en eiwitten uit erwten. De marketingmanager van Unox, Thijs Sleddering, vertelt aan het AD dat een goede vegetarische rookworst maken verre van makkelijk is: “Eigenlijk hadden we de vegetarische rookworst al vier jaar terug willen introduceren, maar het heeft lang geduurd om de smaak en textuur écht goed te krijgen.”

Vegetarische productenlijn
Hoewel de nieuwe worst vegetarisch is, zijn er wel dierlijke producten gebruikt. De worst is dus niet 100% veganistisch. De rookworst is het eerste vegetarische product van een reeks vlees vervangende producten. In 2019 kunnen we in ieder geval nog vegetarische knakworstjes, leverpastei en stoofpotjes verwachten.

Minder vlees
Unox wil met de nieuwe vegetarische producten inspelen op de vraag in Nederland. Volgens het Voedingcentrum eten steeds meer Nederlanders minder vlees per week. Een onderzoek van Unox laat zien dat 86% van de Nederlanders minder vlees wil eten.

De vegetarische rookworst is vanaf vandaag te koop. Toepasselijk, want 1 oktober is de Wereldwijde dag van de Vegetariër.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten