Bijzonder maaltje: in het pannenkoekenhuis De Boswachter serveren ze frikandellensoep

Zouden ze ook frikandellensoep speciaal hebben?

Advertentie - Lees hieronder verder

Nee, het is geen late 1-aprilgrap. In het pannenkoekenhuis De Boswachter in Vierhouten serveren ze frikandellensoep.

Van snack naar soep
Chefkok Martin kwam met het idee: “als snack is ie lekker, dus waarom niet als soep?,” vertelt hij aan het AD. Eigenaar Yvonne Vestering vindt de soep best smakelijk. “Mensen kijken eerst wat vreemd op, maar willen hem dan toch proberen. En hij smaakt goed.”

De bereidswijze
Hoe dit bijzondere maaltje gemaakt wordt? De frikandellen worden eerst gekookt. Vervolgens pureert de chefkok de snacks en wordt de soep gebonden. Ter garnering zitten er frikandellenchips op.

Speciale soepjes
Dit is niet het eerste onconventiele gerecht in het restaurant: “Rond Sinterklaas hebben we vaak een speculaassoep op de kaart staan. We hebben al eens een bokbiersoep gemaakt en ook wel eens van een Mexicaanse pannenkoek soep gemaakt. Eigenlijk kun je overal wel soep van maken. We vinden het leuk om af en toe net iets anders te doen.”

De komende weken staat de soep op de kaart in het Veluwse pannenkoekenhuis. Zou jij 'm proeven?

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten