Iraakse Instagram-ster Tara Fares doodgeschoten in Bagdad

De vierde prominente Iraakse vrouw die is vermoord in korte tijd

Vorige week donderdag is Instagram-ster en Miss Bagdad Tara Fares (22) doodgeschoten in haar Porsche in Bagdad. Ze is de vierde prominente vrouw uit Irak die in een korte tijd vermoord is.

Tara Fares
De 22-jarige Tara Fares was een bekend gezicht in Irak; ze had 2,8 miljoen volgers op Instagram. Verder was ze kandidaat voor Miss Iraq en won ze in 2014 de titel Miss Bagdad. Ze had een uitgesproken mening en gewaagde kledingstijl voor het land waarin ze woonde.

Tara werd doodgeschoten toen ze met haar witte Porsche door Bagdad reed. De dader(s) vuurden drie kogels af op de influencer. Ze is nog naar het ziekenhuis gebracht, maar het was al te laat. Naast de moord op Tara zijn er afgelopen weken nog drie andere uitgesproken vrouwen vermoord.

Prominente vrouwen
Afgelopen augustus is plastisch chirurg Rafeef al-Yaseridoodgeschoten in haar huis. Ze was ook de eigenares van schoonheidssalon Barbie in Bagdad. Een week later werd Rasha al-Hassan dood aangetroffen; zij was ook eigenares van een beautycentrum.

Vorige week werd de vrouwelijke activist Suad al-Alidoodgeschoten toen ze onderweg was naar haar auto. Suad al-Ali had een grote rol in de protesten tegen de verwaarlozing van Basra (grote stad in Irak).

Er lijkt een overeenkomst te zijn tussen alle vermoorde vrouwen: ze hebben allemaal een uitgesproken mening. Rafeef, Rasha en Tara waren ook erg bezig met uiterlijk en schoonheid. In Irak is het niet gebruikelijk om hier je geld mee te verdienen.

Premier Haider al-Abadi heeft een onderzoek ingesteld naar de moorden.

Volgende slachttoffer
Het lijkt niet op te houden bij Tara Fares. Miss Bagdad 2015 en Instagram-ster (2,7 miljoen volgers) Shimaa Qasim wordt ook bedreigd met de dood.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten