Handig! Google Maps laat vanaf nu live zien waar je bus of trein rijdt

Fijne update voor de categorie mensen die nét op tijd (of net te laat) van huis vertrekt

google-maps-live-bus-trein
Getty Images

Een doorsnee ochtendritueel; vliegensvlug werk je je ontbijt weg, waarna je op je fiets stapt richting het station. Eenmaal daar moet je je fiets nog wegzetten om vervolgens een sprint te trekken richting je trein. Red je hem wel of net niet? Dat is vaak de vraag.

Goed nieuws: binnenkort hoef je jezelf die vraag niet meer te stellen. Dankzij een update van Google Maps is het antwoord hoogstwaarschijnlijk 'ja'.

Hij is fijn
De digitale kaart geeft altijd al aan of er sprake is van vertraging, maar sinds de update laat Google Maps je nu live meekijken waar jouw tram of bus zich bevindt. Op die manier kan de reiziger beter inschatten hoe lang het nog duurt voordat het vervoermiddel op de gewenste vertrekthalte verschijnt.

En dus kun je beter beoordelen of je een sprintje moet trekken of dat je rustig aan kunt doen. Is niet alleen fijn voor de te laat komer, maar ook voor degene die altijd op tijd is, ook al is de trein of bus dat niet (hallo vertraging).

Hoe het werkt?
De nieuwe functie heet Forenzen, die je vanaf deze week in de app vindt. Via dat tabblad zie je niet meer alleen of er vertraging in je traject is, je kijkt ook realtime mee waar je bus of trein rijdt. De functie werkt via zowel Android als iOS.

De functie is wereldwijd in tachtig steden beschikbaar. Je voelt de adder al aankomen: in Nederland kun je de Forenzen-optie nu gebruiken in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Een schrale troost: Google belooft binnenkort meer steden aan het bestand toe te voegen.

Muziek
Ook leuk: in de update heeft Google Maps ook een koppeling naar Spotify en Apple Music toegevoegd. Daardoor hoef je niet meer telkens te switchen tussen je favoriete muziekdienst en routeplanner, je hebt nu vanuit je navigatiescherm toegang tot je muziek.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten