Experts bevestigen: citroenwater heeft positieve effecten op je huid

If life gives you lemon, make limoncello

citroen-water
Julia Zolotova Unsplash

Beautygoeroes zweren bij citroenwater. Elke ochtend een lauw glas water met wat vers citroensap en you’re ready to go. Maar wat voor positieve effecten heeft citroenwater nou voor je huid? Popsugar spreekt met drie experts over de effecten.

 1. Het stimuleert de collageenproductie
  Een van de manieren waarop citroenwater de huid helpt is door het stimuleren van de collageenproductie. Collageen is een eiwit dat zit in onze spieren, botten en huid. Door dit eiwit ziet onze huid er gezonder en levendiger uit.

  “Citroenwater is ontgiftend en bevat veel vitamine C,” zegt Bianca Cheah, een expert op het gebied van gezondheid en welzijn. “Het helpt bij het aanmaken van collageen, en meer collageen willen we allemaal.”

  2. Citroenwater kan helpen tegen acne
  Vitamine C kan ook helpen bij de bestrijding van acne en andere lastige huidproblemen. “Vitamine C verwijdert bacteriën en gaat acne tegen die het meest voorkomt bij gevoelige of problematische huidtypes. Citroen helpt ook bij het ontgiften van onze organen en draagt zo bij aan een gezonde, levendige gloed,” vertelt Marie Parodi, spa-directeur van de spa van het JW Marriottin Chicago.

  3. Het biedt ondersteunen aan je bijnieren
  Je bijnieren zijn de kleine nieren die hormonen produceren. Deze hormonen helpen bij het reguleren van functies zoals je metabolisme, bloeddruk en de reactie van het lichaam op stress. Een manier om de bijnieren gezond te houden is om vitamine C binnen te krijgen.

  “Citroensap bevat vitamine C, dat in tal van onderzoeken immuungevorderde eigenschappen heeft vertoond,” zegt Dr. Passler, oprichter van Pure Change. “De hydraterende effecten van het watergebruik kunnen een positief effect hebben op je immuunsysteem. De vitamine C in de citroen heeft een positief effect op je bijnieren. Op deze manier kun je stress beter aan.”

  4. Het helpt de huidcellen beschermen tegen schade
  Een van de belangrijkste eigenschappen van vitamine C is dat het een antioxiderende functie heeft. Dit betekent dat het de cellen beschermt tegen schade door vrije radicalen (gefrituurd voedsel, milieuvervuiling, alcohol, tabaksrook, en ga zo maar door). Deze vrije radicalen kunnen grote schade aanrichten op de huid. Het ouderdomsproces kan erdoor versneld worden, maar deze stoffen zorgen voor een grotere kans op gezondheidsproblemen zoals kanker en de ziekte van Parkinson.

  Voorzorgsmaatregelen zijn dus key. En dat is precies waar citroenwater om de hoek komt kijken.

  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Wil je weten