Tips waardoor je wollen trui niet meer prikt

Zo raken je kriebeltruien niet in de vergetelheid

wollen-trui
Andreea Chidu Unsplash

We moeten er toch echt aan gaan geloven, aan de herfst en winter. Het wordt steeds kouder, dus je wollen truien mag je weer tevoorschijn toveren. Grote kans dat je een collectie aan prachtige truien hebt die je niet aandoet omdat ze prikken. Met deze tips kun je je kriebeltrui gewoon aan de komende tijd.

 1. Azijn
  Door een scheutje azijn bij de was te doen, word je kriebeltrui al een stuk zachter. Het beste is om azijn te gebruiken bij koude handwas. Om je wollen trui zo zacht mogelijk te krijgen, spoel je de sweather niet na, maar hang je ‘m uit (zo verdwijnt ook de azijnlucht).

  2. Conditioner
  We gebruiken het ook om ons haar zachter te maken, dus waarom niet voor je kleding: conditioner. Leg je wollen trui in koud water en smeer ‘m in met conditioner. Laat de conditioner een half uurtje intrekken en spoel het daarna uit: geen grof geweld, maar rustig deppen. Extra voedende conditioner is het meest effectief voor een kriebelloze trui.

  3. Diepvries
  Wanneer je de trui (in een zakje) in de vriezer legt, zorgt dit ook voor minder kriebels. De vezels in de trui trekken samen, waardoor het minder jeukt. Voor ultieme zachtheid smeer je je lievelingstrui in met conditioner en leg je ‘m daarna in een zakje in de vriezer. Haal de volgende dag je trui uit de vriezer en laat hem goed ontdooien. Niet aanraken tot het volledig ontdooid is, anders kunnen de vezels afbreken.

  Droger
  Wanneer je je trui in de droger doet, gaat hij alleen maar meer jeuken. Wol is namelijk niet voor de droger gemaakt. Hang hem dus gewoon aan de waslijn. Eigenwijs en wil je ‘m toch graag in de droger doen? Dan kies je voor fijne was en gooi je er een paar handdoeken bij in de droger.

  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Wil je weten