Een ‘ode’ aan de Hollandse pot: Domino’s lanceert pizza boerenkool met rookworst

Een nostalgische maaltje

Boerenkoolpizza Domino's
Domino's

Domino’s was hoogstwaarschijnlijk in een nostalgische bui toen ze deze pizza’s bedachten. De keten komt namelijk met pizza’s geïnspireerd op de oud-Hollandse keuken.

Winter Warmers
Deze zogenaamde ‘Winter Warmers’ zijn geïnspireerd op de - hoe kan het ook anders - Nederlandse stamppot.

Drie varianten
De pizzaketen komt met drie varianten op dit oerhollandse maaltje. Zo is er de Boerenkool & Worst (tomatensaus, kaas, rode ui, boerenkool, rookworst en mosterd Dijonaise saus), de Rook ’N Worst (crème fraîche, kaas, gekarameliseerde ui, bacon, boerenkool en rookworst) en voor wie echt wil uitpakken is er de Farmers d’luxe (tomatensaus, kaas, rode ui, pulled beef, bacon, rookworst en mosterd Dijonaisesaus).

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Nederlandse keuken
Met de koude wintermaanden op komst is stamppot natuurlijk niet weg te denken in de Nederlandse keuken. Tyla Robinson, chef van Domino’s vertelt: “Steeds meer Nederlanders zijn op zoek naar de authentieke smaken van de oud Hollandsche keuken. Stamppot met worst is een typisch voorbeeld van Nederlands 'comfort food'. Hierdoor werd ik geïnspireerd. Ik experimenteerde met twee Nederlandse klassiekers, boerenkool en rookworst op een pizza."

Als variatietip geeft de chef nog mee om een Farmers d’Luxe te bestellen met een extra topping van - hou je vast - boerenkool.

Win-winsituatie
En voor wie na de boerenkoolpizza nog ruimte heeft voor een toetje is er ook een nieuw dessert op het menu, de Warm Apple Pie. Voor elke verkochte appeltaart doneert Domino’s 10 cent aan de stichting ‘Met Je Hart’. Zij zetten zich in tegen eenzaamheid onder ouderen. Best legit reden om nog die appeltaart naar binnen te werken, toch?

Alternatieven
Niet zo'n fan van de Hollandse pot? Domino's heeft ook nog een pizza speciaal voor de zoetekauw.

De pizza's zijn vanaf vandaag verkrijgbaar bij elke Domino's vestiging en online.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten