WhatsApp komt met nieuwe functie voor afbeeldingen en GIF-jes

Grappig of juist heel onhandig?

whatsapp-functie
Hitesh Choudhary Unsplash

Wanneer je afbeeldingen krijgt toegestuurd via WhatsApp, dan verschijnt er in de notificatie een camera-emoji met de tekst ‘foto’ erbij. Daar komt verandering in (of is al veranderd als je je iPhone en WhatsApp hebt geupdate). Glamour test de nieuwe functie voor je.

Na het updaten van WhatsApp testen we of we daadwerkelijk een miniatuur afbeelding te zien krijgen bij de notificaties. En of het nodig is om je gênante vriendinnengroep-chat (of scharrel) op 'stil' te zetten. Het antwoord op je vraag is: Ja, ja, ja(!).

Test
Wanneer je telefoon vergrendeld is en je een foto krijgt toegestuurd zie je na de update tóch echt een miniatuur-foto in het bericht staan.

Screenshot

It gets worse: zodra je op de berichtmelding klikt, verschijnt de foto groot in beeld. Zonder toeganscode in te voeren.

Screenshot WhatsApp

Ook wanneer je telefoon ontgrendeld is en iemand stuur je een afbeelding, zie je een miniatuur afbeelding in de melding. Zelfde geldt hier: als je erop klikt, wordt de afbeelding vergroot.

WhatsApp Screenshot

Hetzelfde geldt voor het versturen van GIF-jes.

Side note
De nieuwe functie is nog niet beschikbaar op alle telefoons, je moet minimaal iOS versie 10 of hoger hebben. Ook moet de nieuwste versie van WhatsApp zijn gedownload.

Voor degene die een iPhone X, iPhone XR, iPhone XS of iPhone XS Max hebben, oftewel: een telefoon met Face ID, hebben geluk. De miniatuur afbeelding wordt alleen getoond wanneer de telefoon het hoofd van de gebruiker scant. Dus als iemand anders de telefoon vast heeft, staat er gewoon: ‘melding’.

Rijke notificaties
Sinds een aantal jaar ondersteunt WhatsApp de zogeheten ‘rijke notificaties.' Dat wil zeggen dat je direct kunt reageren op een bericht, zonder de app te openen.

Via iMessage verschijnen afbeeldingen al langere tijd in de notificaties.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten