Op deze manier blijven jij en je partner gelukkig samen

Even opletten, love birds.

gelukkig-koppel
Dani Vivanco Unsplash

Of het nou met je scharrel, boy/girlfriend of echtgenoot is: een relatie is nooit perfect. Maar met deze tips kun je wel bijdragen aan het geluk van je relatie. PopSugar zette het op een rijtje, dat delen we maar al te graag met je:

 1. Support elkaars interesses
  Je hoeft natuurlijk niet alles leuk te vinden wat je partner leuk vindt, maar het is wel belangrijk dat je elkaars passies support. Laat hem lekker enthousiast zijn over de nieuwe FIFA-game, zo kun jij een gat in de lucht springen wanneer je met je zoveelste paar nieuwe schoenen thuiskomt.

  2. Ga niet slapen met ruzie
  Ook al kun je je vriend(in) soms de hersens inslaan, probeer het altijd voor het slapengaan uit te praten. Wanneer je boos gaat slapen, word je ook boos wakker. Dus een tip voor de volgende keer: niet zomaar het nachtlampje uitdoen en je rug naar je partner toekeren.

  3. Niet zwijgen
  We snappen dat je soms liever niet praat als je geïrriteerd bent. Maar door niks te zeggen, maak je jezelf steeds bozer. In plaats van al je frustratie op te kroppen, zeg tegen je vriend(in) hoe je je voelt. Communicatie is super belangrijk in een relatie.

  4. Kleine dingen
  We hebben het allemaal hartstikke druk, druk, druk, waardoor we de kleine dingen vergeten. Vraag eens wat vaker ‘Hoe was je dag?’ en probeer dingen die je partner vertelt te onthouden. Moet je lief naar de huisarts? Stuur even een berichtje met de vraag hoe het ging. Bespreek de grote, maar ook zeker de kleine dingen met elkaar.

  5. Eigen vrienden
  Het hebben van je eigen vrienden werkt goed in een relatie. Hierdoor maken jullie apart van elkaar leuke dingen mee, die je achteraf weer kunt delen met je partner.

  6. Vergelijken
  Vergelijk jouw relatie niet met die van anderen. Als jouw beste vriendin al vijf jaar een relatie heeft en jij bent een steady maand samen met je scharrel is dat slecht vergelijkingsmateriaal.

  Er zullen altijd dips in je relatie zitten, maar hoe meer moeite je er zelf insteekt, hoe meer je ervoor terug krijgt.

  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Wil je weten