Dit is hoeveel de Love Island deelnemers verdienen

Waar meld ik me aan?

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Vol plezier kijken we elk seizoen weer naar meer dan vijftig afleveringen (van bijna één uur) van Love Island. De deelnemers spenderen hun zomer in de zon op Mallorca. Dat op zich is al iets om jaloers op te worden. Maar dat de Islanders voor ‘knap zijn op een eiland’ zoveel verdienen…

Populair
We kunnen wel stellen dat het programma enorm populair is, vooral in het Verenigd Koninkrijk). Er waren meer aanmeldingen voor Love Island dan voor de Universiteit van Oxford en Cambridge. In 2018 meldden 85.000 mensen zich aan voor Love Island, voor de scholen waren er 37.000 inschrijvingen.

Show me the money
Hou je vast: door alleen al mee te doen aan het programma verdien je £ 1,1 miljoen (€ 1,2 miljoen). Die bedragen kunnen oplopen door sponsoringen, Instagram-posts en eventuele deelname aan andere programma’s.

Volgens Frontier Economics verdien je meer als je langer in de villa verblijft. Als je vaak in beeld bent tijdens de uitzending is de kans ook groter dat je meer verdient.

Ook is berekend hoeveel Islanders tot vijf jaar na hun deelname nog aan het programma verdienen. Dat bedrag blijkt op £ 2,3 miljoen te liggen - mede dankzij alle deals die ze in de jaren na het programma met merken sluiten. Bij de winnaars ligt dit bedrag nog iets hoger, die verdienen rond de £ 2,4 miljoen (inclusief de hoofdprijs van £ 50.000).

Love Island
Even kort voor de mensen die Love Island niet kijken: knappe vrijgezellen spenderen de zomer op Mallorca, op zoek naar de liefde. De vrijgezellen moeten koppels vormen om op het eiland te blijven. De koppels slapen samen in een bed en doen de activiteiten samen.

Er vinden re-coupelings plaats, dat wil zeggen dat ze kunnen switchen van partner. Door stemmen van de kijkers worden er koppels of personen gedumpt van het eiland, wat voor een hoop drama kan zorgen.

Het programma wordt uitgezonden op de Britse omroep ITV2. Gelukkig kunnen we de afleveringen in Nederland zien op Videoland.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten