Terrassen nu het nog kan: zomerse temperaturen houden nog éven aan

Zet de zonnige dagen maar in je agenda, het kunnen wel eens de laatste zijn!

het-weer
Love Your Neighbour Unsplash

We hebben enorm veel geluk dit jaar met de warme temperaturen. Het is oktober en we lopen met een zonnebril op en zonder jas over straat. Ons geluk gaat nog even door, want komende week blijft het zonnetje stralen. Wist je dat we de warme temperaturen te danken hebben aan orkanen Leslie en Michael?

It’s getting hot in here
Vanochtend op de fiets gestapt met een dun zomerjasje of zelfs zonder jas? Groot gelijk! Weerplaza meldt dat de temperaturen vandaag kunnen oplopen tot 25 graden. Het blijft op veel plaatsen droog en de zon laat zich erg vaak zien.

Dinsdag kunnen we ook nog spreken van een zomerse temperatuur. Het wordt dan 21 graden met een uitschieter naar 25 graden. Wij zeggen: terrasje pakken nu het nog kan.

De rest van de week
Vanaf woensdag is het over met de pret. Niet getreurd, het wordt alsnog 17 tot 20 graden (best prima voor oktober). De rest van de week daalt de temperatuur steeds verder, het wordt dan ongeveer 15 graden.

Orkanen
We hebben het mooie weer mede te danken aan de orkanen Leslie en Michael. Weerplaza meldt: “Doordat de voormalige orkanen over Spanje en Portugal trekken, blijft de warme zuidelijke wind bij ons in stand en wordt de nazomer periode met een paar dagen verlengd."

Lorenzo’s Weerbericht
Benieuwd wat de weergoden - en Glamour's weerman Lorenzo - dit weekend voor je in petto hebben? Check iedere donderdag Glamour's nieuwste video-rubriek: het weekend weerbericht.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten