Studenten met stress kunnen met puppy's knuffelen: UvA krijgt 'puppy room'

Puppy's, puppy's everywhere

uva-studenten-stress-tentamen-puppy-room
Unsplash

Het is dé droom van hondenliefhebbers en werkelijkheid voor Amsterdamse studenten: de UvA krijgt in de tentamenweek een zogeheten puppy room.

Wat het inhoudt? Nou, de benaming kun je vrij letterlijk nemen. Op 22 en 23 oktober (tentamenweek) is er in de Universiteitsbibliotheek (UB) aan de Singel in Amsterdam een kamer vol puppy's waar studenten mee mogen knuffelen.

Waar kan ik me aanmelden?
Interesse? Als je je vooraf registreert (is verplicht), mag je maximaal een kwartiertje daten met de hondjes. Per keer mogen er niet meer dan tien studenten naar binnen; er is dus slechts plek voor 160 man. Je begrijpt: te lang wachten met jezelf inschrijven betekent bye bye puppy's en hello stress.

De reden
Want stress verminderen, dat is de reden waarom de UvA plaats maakt voor een puppy room. "Het knuffelen met jonge hondjes zorgt voor een dalend cortisolniveau in je bloed en vermindert de studiestress," aldus de UB.

UB-medewerker Marloes van Wagtendonk vertelt aan het universiteitsblad Folia dat het idee vorig jaar ontstond toen studenten naar hun ideale bibliotheek werd gevraagd. "Ik dacht eerst: waar haal ik nu puppy’s vandaan? Via de credits van de film De Wilde Stad kwam ik bij een diercastingbureau, Catvertise. Zij konden de hondjes bezorgen." En zo geschiedde.

Wie heeft er plotsklaps zin in de tentamenweek?

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten