Praten tegen je hond met een babystem helpt dus écht

"Brave hond!"

honden-praten
Jennifer Regnier Unsplash

Praat jij ook tegen je hond alsof het een baby of puppy is? Hoe hoger, hoe beter. En lach je jezelf daarna uit en beloof je aan jezelf dat je in het vervolg normaal gaat praten? We hebben nieuws; in het vervolg hoef je je niet schuldig te voelen. Uit onderzoek van de Universiteit van York blijkt dat honden beter luisteren als je tegen ze praat met een babystem. Die hoge stem mag je komende jaren schaamteloos gebruiken als jij en je viervoeter goede gesprekken voeren.

Tegen hond praten met babystem

Uit onderzoek van de Universiteit van York blijkt dat het spreken met een hoge stem met overdreven emoties de communicatie tussen mens en hond verbetert. Door met een babystem te praten, zijn de honden eerder geneigd commando’s op te volgen en meer tijd door te brengen met hun baasje.


Onderzoek communicatie hond babystem

Voor het onderzoek werden dertig volwassen honden in een ruimte geplaatst met volwassen mensen. Een deel van de volwassenen sprak tegen de hond over hond-gerelateerde onderwerpen als: “je bent een goede hond”. Dit deden ze met een babystem. Het andere deel sprak met normale stem over niet-hond gerelateerde onderwerpen als: “ik ging gisteravond naar de bioscoop.”

Honden reageren op babystem

Alex Benjamin, een van de onderzoekers aan de Universiteit van York, vertelt: "We ontdekten dat volwassen honden vaker willen communiceren en meer tijd willen doorbrengen met de spreker wanneer een babystem wordt gebruikt en het over hond-gerelateerde onderwerpen gaat. Het onderzoek suggereert dat volwassen viervoeters hond-gerelateerde onderwerpen willen horen, gesproken met een babystem, om het relevant te vinden."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten