Aha! Dus zó lang kun je eten in de vriezer bewaren

Vroeg jij jezelf dit ook altijd af?

What's In The Fridge
Diana HaronisGetty Images

Het eeuwige dilemma na een drukke werkdag: ga je koken of eten afhalen? Koken is vaak gezonder en goedkoper. Maarja, na een lange dag is de zin om achter het fornuis te staan ver te zoeken.

Maar wacht; dan kom je tot de ontdekking dat je nog wat kliekjes in de vriezer hebt liggen. Win-win! Scheelt je geld, tijd en moeite. Alleen terwijl je je bevroren avondmaal uit de vriezer pakt, rijst de vraag; kun je je pasta bolo nog wel eten? Of andijvie stamppot? Etc.

Om te onthouden
Vroeg jij je ook altijd al af of je ingevroren voedingsmiddelen eeuwig kunt bewaren of dat ook daar een 'houdbaarheidsdatum' op zit? We hebben het antwoord voor je.

Invriezen maar
Het is algemeen bekend dat wanneer je je eten invriest, de groei van bacteriën stopt. Door de koude temperatuur hebben bacteriën geen kans om zich uit te breiden. Maar zelfs bevroren eten wordt op den duur minder eetbaar doordat de kwaliteit achteruit gaat.

Daarom is het handig om onderstaande tips in je achterhoofd te houden. Vries je eten op de goede manier in:

  • Stel de temperatuur van de vriezer in op ten minste -18 °C.
  • Doe niet te veel producten tegelijk in de vriezer.
  • Vries eten in kleine porties in. Dan bevriest het sneller en ontstaat geen of minder condens of ijs in de vriezer.

    Freezer Labels heeft een fijn lijstje gemaakt met de invriesperiode per voedingsgroep. Ook fijn: een lijstje met producten die je beter niet kunt invriezen.

    Freezer Labels
    Advertentie - Lees hieronder verder
    Meer van Wil je weten