Bestaat echt: je kunt allergisch zijn voor kou

Hallo enkeltje Curaçao

Winter, Photograph, Clothing, Tartan, Plaid, Pattern, Street fashion, Beauty, Outerwear, Snow,
Alisa Anton - Unsplash

De een krijgt tranen van geluk bij het zien van de eerste sneeuwvlokjes, de ander boekt zo snel mogelijk een vakantie naar de zon. Ik val honderd procent in die laatste categorie. Ik hou gewoon écht niet van kou.

Gladde wegen (lees: als Bambi on ice naar werk), constant snotverkouden en geen gevoel meer in je vingers omdat je wéér je handschoenen bent vergeten. De winter en ik zijn geen vrienden.

Maar wat blijkt nu; er zijn mensen die dus allergisch zijn voor kou. True story. Dan schaal ik mezelf toch meer in de categorie 'aansteller'.

Allergische reactie
Volgens Bustle kun je echt allergisch zijn voor kou, waar nogal wat bij komt kijken. Een kou-allergie wordt vergeleken met een allergische reactie op bepaald soort voedsel of dieren.

Een klein verschil; een walnoot of kattenhaar valt nog wel te ontwijken, kou daarentegen… Nog vervelender: als je allergisch voor kou bent, kun je ook last krijgen van je allergie wanneer je een koud drankje drinkt of koud water aanraakt.

Symptomen
De symptomen voor deze allergie zijn opgezwollen handen, een (langdurige) rode huid, uitslag en duizeligheid. Vaak is de allergie erfelijk bepaald.

Gelukkig zijn er medicijnen die de klachten tegengaan. Daarnaast helpt het om je goed in te pakken als je de kou ingaat. Of boek een retourtje naar de zon, ook een heerlijk medicijn.

Wij hebben alvast dit Instagramwaardige hotel onder de Spaanse zon voor je gevonden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten