6 triggers die migraine kunnen veroorzaken

Handig om te weten

model-glamour-jasper-rens-van-es
Jasper Rens van Es

Leven met migraine is geen lolletje. In het ergste geval lig je de hele dag in bed met de lakens over je hoofd. Migraine kan door enorm veel factoren worden aangewakkerd. We maken een lijst met zes migraine triggers die je waarschijnlijk nog niet wist.

1. Ongesteldheid
De menstruatie op zich is al een behoorlijk dingentje voor veel vrouwen, zacht uitgedrukt: niet de leukste periode van de maand. Nu komt er ook nog bij dat de ‘rode zee’ een trigger is voor een migraine aanval, volgens Mayo Clinic.

Naast ongesteldheid kan iedere grote hormonale verschuiving zorgen voor migraine. Zo kan het switchen van anticonceptiepil er ook voor zorgen dat je hoofd – letterlijk – op hol slaat.

2. Ik wil kaas
Wij vinden het ook erg treurig, maar oude kaas kan migraine triggeren. Volgens Mayo Clinic krijg je door oudere of bewerkte voedingsmiddelen eerder last van hoofdpijn. Kunstmatige zoetstoffen werken ook niet in je voordeel.

3. Het weer
Volgens The Migraine Trust (liefdadigheidsinstelling die onderzoek doet naar migraine) kan zelfs het weer zorgen voor die vervelende migraine aanval. Wanneer er een plotselinge wisseling in temperatuur plaatsvindt, kan dit zorgen voor migraine.

4. I feel like a woman
Alleen vrouw-zijn is genoeg voor een migraine aanval. De vrouwelijke hormonen zijn een grote trigger voor de hoofdpijn. Stress helpt ook zeker niet.

5. Houding
Het hebben van een slechte lichaamshouding kan zorgen voor migraine, volgens het American Posture Institute. Dit komt door druk die een slechte houding op je nek- en rugspieren legt, waardoor je gespannen raakt. Probeer vaker van plek te wisselen en goed rechtop in je bureaustoel te zitten.

6. Slaap kindje slaap
De volgende trigger is een lastige. Te veel én te weinig slaap kunnen zorgen voor hoofdpijn. Dit is per persoon verschillend. Het beste is om een vast slaapschema te hebben.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten