Doei Indian Summer: het kan dit weekend gaan sneeuwen

*schaft zes paar handschoenen aan*

Hair, Face, Winter, Snow, Black, Fur, Beauty, Freezing, Blond, Head,
Unsplash

Tijd om je wintergarderobe uit de kast te halen: vanaf vrijdag kan het zó koud gaan worden dat er zelfs sneeuw valt. Dit voorspelt Weeronline.

Hoi winter
Aan het zachte herfstweer komt dit weekend een einde. Zet je schrap voor échte ‘bevroren-neus’ en ‘shit-waarom-heb-ik-mijn-handschoenen-niet-aan’-kou.

Vandaag is het nog grijs en winderig herfstweer met temperaturen tussen de veertien en zeventien graden, maar vrijdag slaat het om met vijf tot maximaal negen graden. Brr…

Vijf graden kouder dan normaal
Voor het eerst dit seizoen kunnen we echte kou verwachten. Zeker zondag, maandag en dinsdag is het nog maar de vraag of de temperatuur overdag boven de tien graden uitkomt. Met vijf tot negen graden is het vijf graden kouder dan normaal voor de tijd van het jaar.

Sneeuwvlokje klingelingeling
Er kan zelfs natte sneeuw vallen, vooral in hooggelegen gebieden zoals de Veluwe in Gelderland. Het klinkt vroeg voor sneeuw, maar dat is het niet. Gemiddeld vallen de eerste (lichte) sneeuwvlokken in Nederland in eind oktober in de hooggelegen gebieden.

Allergisch voor kou
Over kou gesproken: slecht nieuws voor de koukleumers onder ons. Je kunt namelijk allergisch zijn voor kou. True story. Er zijn verschillende symptomen bij deze allergie, die vergelijkbaar zijn bij dieren- of voedselallergieën.

Kerstmarkt
Leef jij voor deze koude - maar knusse periode van het jaar? Zet deze datum dan met blokletters in je agenda want er komt een gigantische kerstmarkt naar Amsterdam.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten