Jij blij, aarde blij: 4 tips om duurzamer te leven

Join the hype

Automotive design, Product, Vehicle, Car, Drawing, Illustration, Grass, Tree, Plant, Sketch,
Glamour

Anno 2018 is duurzaamheid hotter dan ooit. We worden ons steeds bewuster van de keuzes die we maken. Grote kledingmerken komen met ‘conscious’ lijnen, supermarktketens stimuleren het meenemen van je eigen mok voor je coffee to go en er verschijnen steeds meer elektrische auto’s op de weg.

Join the hype
Meewerken aan een betere wereld kan zo groot of klein als je zelf wil. Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Wij zetten alvast een aantal tips voor je op een rijtje.

 1. Korter en kouder douchen
  Korter douchen betekent simpelweg dat je minder water verbruikt. Dat is geen wiskunde. Maar douche voortaan ook minder warm. De kans is groot dat je daardoor minder lang onder de douche staat én het verwarmen van water kost veel gas, dus daar bespaar je op.

 2. Eigen tas mee
  Neem altijd een eigen tas mee als je boodschappen doet. Hierdoor hoef je geen gebruik te maken van plastic tasjes. Heb je er toch een moeten aanschaffen? Hergebruik hem door het bijvoorbeeld als inpakpapier te gebruiken als je een pakket verzendt. Zo krijgt het product een tweede leven.

 3. Vervang je lichten
  Toegegeven: het is in eerste instantie een investering, maar het loont uiteindelijk écht. Zowel het milieu als jouw portemonnee. Vervang je gloeilampen voor spaar- of LEDlampen. Gloeilampen verslinden namelijk energie.

 4. Rij elektrisch
  De voordelen van elektrisch rijden zijn eindeloos. Het is beter voor het milieu dan rijden op fossiele brandstoffen, want er wordt geen CO2 uitgestoten door de auto. Daarnaast is elektrisch rijden in the end goedkoper (zowel in verbruikte elektriciteit als in de aanschaf van de auto).

  Het tegenargument dat het opladen lang duurt kun je nu naast je neerleggen. Shell heeft in samenwerking met het oplaadnetwerk Ionity high-powered oplaadpunten voor elektrische auto’s geopend in Frankrijk. Dankzij deze high-powered oplaadpunten duurt het opladen van een elektrische auto nog maar tien minuten (!).

  Voor nu zijn de nieuwe oplaadpunten te vinden bij Shell’s Chartres-Bois en Chartres-Gasville tankstations (ongeveer negentig minuten rijden vanaf Parijs). Maar de olie- en gasreus gaat ook samenwerken met Ionity in Nederland en België. Worden wij blij van. En de aarde ook.
  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Wil je weten