De Quote 500 is uit: dit zijn de rijkste BN'ers van Nederland

Met een vermogen van € 2,7 miljard zit de rijkste BN'er er warmpjes bij

Many Germans Earn Less Today Than 20 Years Ago
Sean GallupGetty Images

De jaarlijkse Quote 500 is uit. Dat betekent: rijke mensen kijken. Niet letterlijk, wel het vermogen dat ze op de bank hebben staan. Voor het geval je niet content bent met je eigen salaris, is het raadzaam een reep chocolade naast je te hebben liggen als troost (voor alcohol is het nog wat te vroeg).

Hoe rijk ben je?
Mocht je de memo gemist hebben wat de Quote 500 inhoudt? De 500 rijkste mensen van Nederland worden in het blad opgesomd. Logischerwijs zitten er tussen die 500 mensen ook BN'ers.

Waar er normaal gesproken moeilijk over het geld op de bankrekening wordt gesproken, maakt Quote er na grondig speurwerk altijd een mooie, intens vermogende, lijst van.

Rijke BN'ers
Hoe kan het ook anders: mediamagnaat John de Mol is de rijkste Bekende Nederlander. Met zijn Talpa-imperium wordt Johns vermogen geschat op €2,7 miljard, wat hem op een 4e plaats in de lijst zet.

Andere bekende namen zijn onder andere: Joop van den Ende op plaats 14 met €1,6 miljard, Reinout Oerlemans op plaats 241 met €170 miljoen en Tijs Michiel Verwest, beter bekend als dj Tiësto, op plaats 294 met €140 miljoen.

Katching
De nieuweling in de lijst is prinses Mabel. Zij had een (huge!) meevaller dankzij de beursgang van betaalbedrijf Adyen, waar zij mede-aandeelhouder van is. Ze komt binnen op plaats 149 met een geschat vermogen van €240 miljoen.

Onze koninklijke familie, officieel de familie Van Oranje-Nassau, staat op de 11e plek met een geschat vermogen van €1 miljard.

And the winner is...
Wie staat er dan op nummer 1? Net als elk jaar, is dat ook dit jaar de dochter van de overleden biermagnaat Freddy Heineken. Charlene de Carvalho-Heineken is goed voor, hou je vast, €12,8 miljard.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten