Eerste bitterbalcafé van Nederland is een feit

I came in like a bitterbal

In Amsterdam is een nieuw bitterbalcafé geopend. Op het menu vind je - naast de standaard smaken - ook een aantal bijzondere exemplaren, zoals een versie met blauwe kaas of foie gras.

Bar Bitterbal
De stad had al een bitterballenbar (de Ballenbar) in The Foodhallen, maar er is nu een heus café bijgekomen: Bar Bitterbal. De 33-jarige eigenaar, Sal Knuvers heeft vijf frituurpannen in de keuken staan en maar liefst 22 soorten bitterballen op het menu.

Exotische smaken
Waar al die exotische smaken vandaan komen? Die komen volgens de eigenaar vanzelf bij hem terecht. “We zijn net benaderd door een geitenboerderij in Brabant. De bokjes daar worden altijd naar Spanje verscheept, omdat wij die in Nederland niet eten, maar nu draaien we er bitterballen van,” vertelt Sal aan AD.

Voor ieder wat wils
Naast de smaken kip kerrie, rode bieten en kreeft zijn er ook bitterballen voor mensen met een glutenallergie en vegetariërs. “Dat vind we belangrijk,” zegt de eigenaar.

Favoriete smaak
Zijn eigen favoriet is de bitterbal met noordzeegarnaal. “We krijgen er ook nog eentje met foie gras, die is ook te gek.” De bestverkochte bitterballen zijn die met Black Angus en die met Pekingeend.

Experimenteren
Sommige experimenten pakken minder goed uit. Zo was de bitterbal met blauwe kaas in eerste instantie niet goed genoeg volgens Knuvers, de kaas was amper te proeven. Na lang zoeken werd er een betere blauwe kaas gevonden.

Veel fans
De reacties op de bitterballenbar zijn enthousiast: “Er zijn veel fans,” meldt Knuvers. Zou de eigenaar ook deze zeer merkwaardige smaak op het menu zetten?

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten