Dennis Weening verliet RTL niet vrijwillig: "Ik ben emotioneel en zit in een kloteperiode"

Gelukkig kan de presentator op veel steun rekenen van collega's

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Vorige week meldde RTL dat Dennis Weening Expeditie Robinson niet meer kan combineren met zijn eigen bedrijf. Dat klopt niet. Dennis wilde dolgraag door met het programma, maar RTL wilde zijn contract niet verlengen, vertelde Dennis bij RTL Boulevard: "Ik ben emotioneel en zit in een kloteperiode."

Pijnlijk
Sterker nog: Weening wist al maanden dat huidig seizoen z'n laatste zou zijn. "Ik wist het al voordat ik voor het programma naar het buitenland vertrok. Het was lastig en pijnlijk om dit geheim met me mee te dragen. Niet alleen daar, maar ook op de aansluitende persdag en tijdens het recente Televizier Gala. Daar heb ik lopen lachen, maar zo vrolijk was ik dus helemaal niet.”

Waarom RTL zei dat stoppen met Expeditie Dennis' eigen beslissing was, is vooralsnog een raadsel. Evenals de reden van de contractbeëindiging. "Ik kon Expeditie Robinson makkelijk combineren met mijn werk en had dat graag nog vele jaren gedaan," aldus Dennis.

Merkwaardig
RTL heeft inmiddels met een dubbelzinnig statement gereageerd. "In het belang van Dennis gaan we hier verder niet op in." Weening zegt tegen het AD de opmerking flauw, merkwaardig en kinderachtig te vinden. "De zin insinueert of er iets meer aan de hand zou zijn. Of ik me tijdens de opnamen van Expeditie Robinson op de een of andere manier zou hebben misdragen. Geloof me: daarvan is absoluut geen sprake. Ik heb echt niks in de bosjes van een onbewoond eiland gedaan,” gaat hij grappend verder. "Door zo'n zinnetje moet ik me naar de buitenwereld toe opeens gaan verdedigen. Dat is zo jammer. Want er ontstaan gelijk onzinverhalen, terwijl ik me van geen kwaad bewust ben.”

Bye bye tv
Dennis Weening is door het voorval redelijk afgeknapt op de tv-wereld. "Het nieuws dat ik zou stoppen zou samenvallen met de aankondiging van een nieuw, door mij opgericht productiebedrijf. Dat is helaas niet gebeurd, waardoor ik nu, door RTL, een bak ellende over me heen krijg. Heus, ik ben me van geen kwaad bewust en ga me de komende tijd niet meer blindstaren op televisie maken. Jammer, want dat is het leukste wat er is. Alhoewel, tegenwoordig lopen er in het tv-wereldje steeds meer mensen rond met lange neuzen. Oftewel: niet altijd wordt de waarheid verteld.”

Steun
Dennis Weening kan op Instagram op veel steun rekenen van collega's. De hashtag #jesuisdennis is zelfs in het leven geroepen. Voorbeeld van een reactie:"Expeditie Robinson zonder Dennis Weening is als een bapao zonder chilisaus."

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Who's next?
Wie RTL in gedachte heeft voor de presentatie, is nog niet bekend. Art Rooijakkers, die dit jaar overstapte van NPO naar RTL, wordt vaak genoemd, maar de zender zegt meer gesprekken te hebben met presentatoren.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten