Dankzij deze plant heb jij nooit meer spinnen in huis

*rent naar de supermarkt*

window corner full of house plants
Sara MonikaGetty Images

Spinnen. You hate them or… you hate them. Tenzij je Freek Vonk heet. En dat begrijpen wij heel goed. Want spinnen zijn creepy, zorgen voor vieze spinnenwebben, verschijnen altijd op het moment dat je nét alleen thuis bent en no way José dat je in eentje dat achtpotige gevaarte van de muur gaat halen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Hoeveel spinnen in huis

Nadat we een hartverzakking kregen toen we erachter kwamen hoeveel spinnen er nu echt in huis rondkruipen, hebben we nu beter nieuws voor je. Er is een plant die ervoor kan zorgen dat je minder spinnen in huis hebt. Wat blijkt? Bepaalde spinnen vinden de geur van deze plant niet aangenaam, en willen niet in dezelfde omgeving als die plant zijn. Met andere woorden: deze plant is ideaal als je bang voor spinnen bent.

Muntplant tegen spinnen

En de magische plant is... de muntplant! Er zijn spinnen die de geur van munt niet kunnen hebben. Waarschijnlijk vind je dus minder spinnen in huis als je huis naar munt ruikt. Dat blijkt uit een onderzoek over de natuurlijke vijanden van spinnen. In het onderzoek werden drie soorten vrouwenspinnen onderzocht en reageerden twee van de drie soorten negatief op de geur van munt. *Koopt meteen twintig muntplanten in*

Munt tegen spinnen

Mocht je dus ergens een grote spin hebben gespot, dan kun je het beste een kopje verse muntthee in de buurt zetten of wat gekneusde blaadjes munt op een bordje leggen. De kans is groot dat de spin er snel vandoor gaat. Ook kun je ervoor kiezen om hier en daar want muntplanten in huis te zetten. Zo voorkom je dat spinnen überhaupt je huis betreden. En heb je voortaan altijd muntthee in huis. Win-win!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten