Geld besparen op je boodschappen? Zo doe je dat

Handig!

boodschappen-besparen-sparen-budget
Getty Images

Voor als de meme 'Where did all my money go? I'm either wearing it, or I ate it' op jou van toepassing is: hierbij tips die je helpen geld te besparen wat boodschappen doen betreft.

Handen uit de mouwen

Maak gerechten en snacks zelf in plaats van het voorverpakt te kopen. Je kunt bijvoorbeeld makkelijk zelf popcorn, pizza, pastasaus of granola maken. Nog een tip: bak in het weekend zelf een bananencake zodat die koffie met bananencake in het weekend gewoon thuis genuttigd kan worden.

Losse producten

Het fijne aan de supermarkt is dat je producten zoals fruit ook los kunt kopen. Je hoeft niet de hele tros bananen mee naar huis te nemen. Kies zelf de geschikte hoeveelheid die je nodig denkt te hebben.

Katsjing!

Maak gebruik van kortingen, denk bij de Albert Heijn bijvoorbeeld aan de Bonuskaart. Wanneer je de Bonuskaart koppelt aan je eigen naam krijg je ook persoonlijke bonussen. Je krijgt dan korting op producten die jij vaker koopt of aangeraden zijn voor jou. Of bekijk de good old kortingsfolder van de supermarkten.

Granenbrood

Brood met granen is niet per se goedkoper dan bijvoorbeeld wit brood. Maar op lange termijn zijn ze wel goedkoper. De broden met granen vullen namelijk meer dan witte broden. Je hoeft er dus minder van te eten.

Vlees

Je kunt wisselen in het soort vlees of gevogelte wat je koopt. Neem bijvoorbeeld een keer kippendijen in plaats van kipfilet. Of kies voor een vegetarisch gerecht, zo kan je lasagne ook van courgette en pompoen maken in plaats van deegbladeren en gehakt.

Drinken

Dranken met smaken of koolzuur zijn duurder dan een gewoon glas water. We begrijpen dat je niet altijd zin hebt in een glas water. Maar om geld te besparen kun je je water 'opleuken' met fruit, groenten, kruiden of specerijen. Koop een plastic kan en vul deze met water en fruit zoals citroen, appel of munt. Ook veel gezonder.

Meer koken

Wanneer je voor een groep vrienden kookt en de totale kosten met elkaar deelt, bespaart dit ook geld. Samen eten is ook nog eens gezelliger, bovendien. Richt een eetclubje op en kook bijvoorbeeld op een saaie maandag of dinsdag samen en split te kosten. Ook een stuk gezelliger.

Honger

Bijzonder veel trek? Blijf uit de buurt van de supermarkt. Wanneer je met een knorrende maag boodschappen doet, kom je vaak thuis met veel te veel boodschappen, wijst onderzoek uit. Gewoon omdat je op dat moment zin hebt in alles wat in de winkel ligt. De oplossing: weekboodschappen. In het weekend ga je even goed zitten voor je boodschappenlijstje, zodat je niet te veel onnodige producten in huis haalt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Money Talk