Geld besparen op je boodschappen? Zo doe je dat

Handig!

tips-geld
Edgar Castrejon Unsplash

Voor als de meme 'Where did all your money go? I'm either wearing it, or I ate it' op jou van toepassing is: hierbij tips (via PopSugar) die je helpen geld te besparen wat boodschappen doen betreft.

Zelf maken
Maak gerechten en snacks zelf in plaats van het voorverpakt te kopen. Je kunt bijvoorbeeld makkelijk zelf popcorn, pizza, pasta saus en dressings maken.

Losse producten
Het fijne aan de supermarkt is dat je producten zoals fruit ook los kunt kopen. Je hoeft niet de hele tros bananen mee naar huis te nemen. Kies zelf de geschikte hoeveelheid die je nodig denkt te hebben.

Kortingen
Maak gebruik van kortingen, denk bij de Albert Heijn bijvoorbeeld aan de Bonuskaart. Wanneer je de Bonuskaart koppelt aan je eigen naam krijg je ook persoonlijke bonussen. Je krijgt dan korting op producten die jij vaker koopt of aangeraden zijn voor jou.

Granen brood
Brood met granen is niet per se goedkoper dan bijvoorbeeld wit brood. Maar op lange termijn zijn ze wel goedkoper. De broden met granen vullen namelijk meer dan witte broden. Je hoeft er dus minder van te eten.

Vlees
Je kunt wisselen in het soort vlees of gevogelte wat je koopt. Neem bijvoorbeeld een keer kippendijen in plaats van kipfilet.

Drinken
Dranken met smaken of koolzuur zijn duurder dan een gewoon glas water. We begrijpen dat je niet altijd zin hebt in een glas water. Maar om geld te besparen kun je je water 'opleuken' met fruit, groenten, kruiden of specerijen.

Meer koken
Wanneer je voor een groep vrienden kookt en de totale kosten met elkaar deelt, bespaart dit ook geld. Samen eten is ook nog eens gezelliger, bovendien.

Honger
Bijzonder veel trek? Blijf uit de buurt van de supermarkt. Wanneer je met een knorrende maag boodschappen doet, kom je vaak thuis met veel te veel boodschappen. Gewoon omdat je op dat moment zin hebt in alles wat in de winkel ligt.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten