Bizarre weersvoorspelling voor deze winter: het wordt -20 graden

En antwoord op de hamvraag: krijgen we dit jaar een witte kerst?

weersverwachting-piet-paulusma-winter
Unsplash

Waar het weer voorheen nog een gespreksonderwerp was van de categorie ‘koetjes en kalfjes’, is dat intussen wel anders. De laatste jaren zijn de weersomstandigheden steeds opvallender. Denk maar eens aan de lange, warme zomer die we dit jaar hadden. En de winter die twee weken later volle bak begon.

Komt nu nog een nieuwtje bij, uit de mond van bekende weerman Piet Paulusma: de temperaturen kunnen dit seizoen dalen tot wel -20 (!) graden.

Jaarlijkse verwachting

Ieder jaar geeft Piet Paulusma een voorspelling van de weersverwachting voor de winter. Zo ook dit jaar. Omroep Fryslan doet verslag van zijn bevindingen. Het artikel voorspelt (letterlijk) niet veel goeds (tenzij je van ijzige koud houdt, natuurlijk).

I said brrr, it’s cold in here

De laagst haalbare temperatuur, -20 graden, gaat volgens Piet op voor februari. Het zou wel eens een witte kerst kunnen worden, want de sneeuw verwacht hij al in december. Het wordt een extreme winter, met overlast van ijzel, sneeuw, vorst, stormen en regen.

Ice ice baby
Één lichtpunt voor de sportievelingen onder ons: het ijzige weer betekent dat we waarschijnlijk langere periodes kunnen schaatsen op natuurijs.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten