Het vonnis: rechter doet uitspraak tegen Dave Roelvink na dronkenmansrit

En die uitspraak is niet mis: een driedubbele straf voor de ras-Amsterdammer

Ras-Amsterdammer Dave Roelvink heeft het weer eens (te) bont gemaakt. Vandaag heeft de 24-jarige dj een taakstraf, geldboete en een rijverbod voor zes maanden opgelegd gekregen. Het is niet de eerste keer dat de realityster voor de rechter moet verschijnen.

Uitspraak van de rechter
Het vonnis van de Amsterdamse rechter: voor het rijden onder invloed heeft Dave een geldboete van € 750 opgelegd gekregen. Daarbovenop komt een onvoorwaardelijke rijontzegging van zes maanden, dit naar aanleiding van zijn dollemansrit in augustus waarbij hij veel te snel over de ring van Amsterdam reed en veel te veel had gedronken.

Maar dan zijn we er nog niet wat betreft straffen: voor zijn gevaarlijke rijgedrag krijgt Dave een taakstraf van 40 uur en voor de snelheidsovertreding moet hij een boete van € 1000 betalen.

‘Juist iemand als u’
“Het is niet de eerste keer dat u rijdt onder invloed. Juist iemand als u, dit mag u niet nog een keer gebeuren. En dan overkomt het u toch,” motiveerde de rechter. De officier van justitie eiste een boete van €1750, 12 maanden rij-ontzegging en 40 uur werkstraf voor de drie ‘ernstige feiten’.

Op de blaren zitten
Na afloop vertelt Dave dat aan het AD dat hij niet in hoger beroep gaat: “Ik laat het hierbij en accepteer mijn straf. Ik ga mijn taakstraf uitvoeren, de boete betalen en dan heb ik op de blaren gezeten.”

Spijt
Dave kwam vooral naar de rechtbank om zijn verhaal te doen en spijt te bekennen: “De rechter heeft kenbaar gemaakt dat ik mijn verantwoordelijkheid neem en dat ik mijn schuld erken. Daar ben ik heel erg blij mee.” Op Instagram zegt de Amsterdammer dat hij in de toekomst dit soort fratsen zal voorkomen:

Dave baalt het meest van zijn taakstraf, vertelt hij aan AT5:

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Snelheidsduivel
Over het voorval: in augustus werd de dj aangehouden door de politie. Dit nadat hij met 180 kilometer per uur over de ring van Amsterdam reed, waar een maximaal snelheid van 100 kilometer per uur geldt.

Middenin de Coentunnel parkeerde Dave zijn auto plots op de vluchtstrook, riep iets onverstaanbaars naar de motoragent en gedroeg zich agressief. Daarna reed hij verder. Op het Surinameplein werd hij klemgereden door de politie.

Uit de blaastest die vervolgens werd afgenomen, bleek dat hij ruim 2,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs werd direct ingenomen.

Draaideurcrimineel
Het is niet de eerste keer dat Roelvink in aanraking komt met justitie. In 2016 kreeg hij 150 uur taakstraf van de rechtbank in Alkmaar. Dave werd bestraft voor het helen van horloges tijdens twee afterparty’s in een villa in Burgerbrug (Noord-Holland) twee jaar eerder.

De rechtbank sprak hem vrij van diefstal en het heimelijk verspreiden van een sexfilmpje. In 2015 raakte de dj al eerder zijn rijbewijs kwijt, doordat hij met alcohol achter het stuur zat.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten