Potterheads, deze is voor jullie: er opent een Harry Potter-winkel in Utrecht

Accio bezemsteel, hier willen we nú naartoe

harry potter winkel opent utrecht
Harry Potter and the Philosopher's Stone

November is de maand voor Nederlandse Harry Potter-fans. Niet alleen is de spin off Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald vanaf 13 november in de bioscoop te zien, ook opent er een Harry Potter-winkel in Utrecht. Een Alohomora-spreuk is niet nodig, de deuren zijn vanaf gisteren officieel geopend.

Zweinstein in Hoog Catharijne
De plek waar Harry Potter-liefhebbers vanaf nu willen zijn, is Hoog Catharijne. De vernieuwde Zuidpassage heeft er een pop-upstore van 200 vierkante meter bij. In het pand kun je de leerlingenkamer van Griffoendor en de bibliotheek van de toverschool Zweinstein zo binnenlopen.

Boeken en snoep
Het eerste Harry Potter-boek kwam twintig jaar geleden in Nederland uit. In de winkel kun je daarom speciale edities van de boeken kopen. Wie nog een paar bronzen knoeten of zilveren sikkels overheeft, kan zich (letterlijk) verlekkeren aan het snoepgoed uit de boeken. Persoonlijk hopen we op Smekkies In Alle Smaken, Chocokikkers, Karamelkevers en Knalbonbons.

Stap op je bezemsteel
Wie de winkel wil bezoeken, moet er snel bij zijn. De pop-upstore blijft 9 ¾ weken geopend – een verwijzing naar het bekende 9 ¾ perron in de boeken, waar de Zweinstein Express jaarlijks vertrekt. De winkel sluit halverwege januari weer haar deuren.

The Crimes of Grindelwald
Aanstaande dinsdag komt het tweede deel uit de Fantastic Beasts-reeks in de Nederlandse bioscopen. Benieuwd naar de allerlaatste trailer? Bekijk ‘m hier (en wees gewaarschuwd: het is schrikken voor Harry Potter-fans!).

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten