Haal je winterjas maar tevoorschijn dit weekend: het gaat vriezen

Schaatsen zit er helaas nog niet in…

Snow, Knit cap, Winter, Beanie, Freezing, Playing in the snow, Bonnet, Headgear, Interaction, Wool,
Unsplash

Tijd om die comfy sweaters en skisokken tevoorschijn te halen: dit weekend daalt de temperatuur en komt er winterweer aan. Door de nachtvorst zal er zelfs een dun laagje ijs op de lokale slootjes liggen, zo vertelt weerman Wilfred Janssen van Weerplaza.

Temperatuur nog lager
"Het wordt de eerste keer sinds begin maart dat het een hele week kouder is dan normaal", legt hij uit. In het weekend daalt het kwik onder de tien graden.

“Landinwaarts, in het oosten en noordoosten van het land, zal de temperatuur nog lager liggen als gevolg van een venijnige oostenwind,” vertelt de weerman.

Nachtvorst
Normaal gesproken ligt de temperatuur in de derde week van november rond de acht graden. In de meeste delen van Nederland zal het kwik volgende week deze grens nauwelijks aantikken. In de nacht wordt het zo koud dat het gaat vriezen.

Schaatsplezier nog niet mogelijk
Met de structurele kou ontstaat er zelfs een dun laagje ijs op de lokale slootjes. De schaatsen moeten we alleen nog even in de kast laten: “Schaatsplezier zit er voorlopig nog niet in,” aldus Janssen.

Daarvoor in de plaats kun je je ruitenkrabbers tevoorschijn toveren. En je dubbele dekbed (mocht je dat nog niet gedaan hebben).

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten