De frietboutique in Amsterdam komt met chocoladekroket

Maak kennis met de Choco-Krok

image
donnaubags

"Ik heb het nu wel gehad met chocolade," said no one ever. Toch hebben we zo onze bedenkingen bij een kroket met chocoladevulling. Iets wat er nu bij Frietboutique in Amsterdam op het menu staat.

Je leest het goed: gooi een kroket en chocola tegelijk in de frituur en je krijgt de Choco-Krok. "Ja ja, de geruchten zijn waar. Chocolade in het kroket!," klinkt het op het Instagram en Facebook-account van Frietboutique. Eerder al bedachten oprichters Pebbles van Noorden en Sammy Berendsen patat met een red velvet saus.

Advertentie - Lees hieronder verder

Choco Krok
Het recept? "In plaats van bouillon hebben we chocolademelk gebruikt. En we hebben er een beetje rode peper doorheen gedaan, voor wat extra pit," zeggen de koks tegen Editie NL.

We schreven al dat we zo onze bedenkingen hadden bij deze smaak. Iets wat foodblogger Claartje Schröder van Foodness beaamt. "Een kroket hoort hartig te zijn. Het is een ragoutvulling met een krokant laagje. Als je er chocolade in doet, dan is het meer een gefrituurde chocoladebonbon." Sterker nog: ze vindt dat je dit geen kroket mag nomen. Ik zou het moeten proeven. Misschien is het stiekem wel heel lekker, maar noem het geen kroket. Dat is misleidend."

Kroket of niet: we zijn bést benieuwd naar de smaak. Wat jij?

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten