Kim Kardashian krijgt kritiek na inhuren privé-brandweer bij bosbranden

Kim reageert in de show van Ellen Degeneres op alle kritiek

Fashion, Fashion design, Event, Facial hair, Black hair, Style,
Getty Images

Kim Kardashian en Ye (Kanye) West hebben privé-brandweermannen ingehuurd om de bosbranden in hun buurt (Hidden Hills) te laten blussen. Dit meldt TMZ. Afgelopen week hebben bosbranden verschillende delen van Californië verwoest.

Privé-brandweermannen
Nadat de brand dichtbij het huis van de reality-sterren kwam, liet het koppel zo snel mogelijk een aantal privé-brandweermannen aanrukken. De miljoenenvilla van de familie West werd gered, evenals die van hun buren. De familie woont nu tijdelijk in een hotel in de buurt, vanwege de rook in het huis.

Veel kritiek
Dat het stel privé-brandweerlieden inhuurde, werd niet bij iedereen in dank afgenomen. Op social media kon de stunt op heel wat kritiek rekenen, volgens HLN: “Dappere brandweermannen afnemen van zij die het echt nodig hebben is een grotesk vertoon van hun gigantische privilege. Ze hebben die privé-brandweermannen ingehuurd om hun eigen huis te beschermen. Het is een gelukkig toeval dat de rest van hun buurt daardoor ook gered was.

Domino-effect
Tijdens Kim’s bezoek aan The Ellen Show reageert de ster op de kritiek: “Ons huis ligt bij een groot park dat volledig in vlammen opging. Als ons huis daardoor ook brand zou vatten, zou het alle huizen in de buurt aansteken,” verklaart ze de inzet van de door haar ingehuurde brandweermannen.

Luxe positie
De vrouw van Ye (Kanye) West realiseert zich dat ze zich in een luxe positie bevindt en niet iedereen de mogelijkheid heeft om op deze manier zijn huis te beschermen: “Ik weet heus wel dat niet iedereen zich mijn luxe kan permitteren”, reageert de reality-ster. “Ik vind dat geen vanzelfsprekendheid.”

Gulle donatie
Kim en Ye hebben een donatie van $ 200.000 gedaan aan de brandweerlieden in Californië. Ook hebben ze $ 200.000 gedoneerd aan een stichting die de slachtoffers van de bosbranden steunt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten