Bij Loetje kun je vanaf nu terecht voor een hartige high tea

Het biefstukimperium breidt z'n menukaart uit

Meal, Food, Dish, Brunch, Cuisine, À la carte food, Comfort food, Culinary art, appetizer, Supper,
Loetje

Denk je aan Loetje, dan denk je natuurlijk aan een perfect biefstukje. Al ruim veertig jaar is Loetje een begrip in Amsterdam en inmiddels ook in de rest van Nederland. Goed nieuws voor de liefhebbers: vanaf nu kun je bij de biefstuk(bali)koning ook terecht voor een hartige high tea.

Hartige high tea
Bij Loetje Zuidas kun je bij de lunch een etagère vol heerlijkheden bestellen. Officieel heet het geen high tea, maar hé: denk er een kopje thee bij (of een goed glas wijn, nog beter) en voilà. Wij zijn de moeilijkste niet.

Torentje vol lekkernijen
Wat kun je er precies van verwachten? Je krijgt een torentje met hamburgers, pitabroodjes met kip en hummus, burrata met gegrilde groenten, garnalenkroketjes en broodjes hotdog. Voor deze Toren van Loetje betaal je €29,50.

Biljartcafé
Over Loetje zelf: bij de oprichting zo’n veertig jaar geleden, was het de bedoeling dat café Loetje een succesvol biljartcafé zou worden. Ludwig ‘Loetje’ Klinkhamer zette zijn ossenhaasbiefstuk op de kaart en binnen de kortste keren zat de zaak vol met biefstukliefhebbers die zich afvroegen waarom dat biljart daar in de weg stond.

Bak ‘m in margarine
Waarom de biefstuk van Loetje zo’n succes is? Simpel. De biefstuk wordt geserveerd in al z’n eenvoud; een goed gebakken biefstuk met veel jus en wat sneetjes wit brood. De biefstukjes worden gebakken in margarine, het liefst met Blue Band. Die bevat niet zoveel water en geeft een mooiere, bruine jus. De pan wordt vervolgens afgespoeld met koud water en afgedroogd met keukenpapier.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten