Nieuw Chanel-pand van ruim duizend vierkante meter opent in hartje Parijs

Pas op dat je niet verdwaalt in deze Chanel-hemel

Het Franse modehuis Chanel is flink aan het uitbreiden in eigen land. Het modehuis heeft in Parijs drie historische gebouwen opgeknapt aan de Rue Cambon. Pas op dat je niet verdwaalt in deze Chanel-hemel, want hij is maar liefst duizend vierkante meter groot.

Lieve een goede buur
Deze maand opent het modemerk een nieuwe boetiek aan de iconische Rue Cambon in hartje Parijs. Het eerste Chanel-pand op Rue Cambon 31 krijgt nieuwe buren: ook op nummer 19 opent het Franse modehuis haar deuren.

Voor ieder wat wils
Chanel heeft drie historische gebouwen hersteld en getransformeerd, om zo één grote ruimte te creëren. In de zaak worden accessoires, horloges, sieraden, parfum, cosmetica en ready-to-wear kleding verkocht.

Kunst en cultuur
Met hulp van architect Peter Marino hebben maar liefst twintig artiest meegewerkt aan de boetiek. Er zijn 28 kunstwerken te vinden in het pand. Denk aan een trap van bijna veertien meter, gemaakt van vinylplaten, staal en stof, door de Duitse Gregor Hildebrandt bijvoorbeeld. Of de brons met bladgoud bedekte sculptuur Odore di Femmina-Torso Plugs door Johan Creten op de eerste verdieping.

Genoeg reden om weer een stedentripje naar Parijs te plannen, toch?

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten