Lil Kleine over zijn moeder: 'Ze heeft hele erge dingen gedaan'

In een emotioneel gesprek met Johnny vertelt Jorik voor het eerst over de band met zijn moeder

Human, Ear, Conversation, Neck, Gesture,
Still Waar is de Mol?

In het programma Waar is de Mol? neemt Johnny de Mol BN'ers mee op hun droomreis. Gisteren zagen we Lil Kleine, die samen met zijn kersverse verloofde Jaimie en zijn rots in de branding, vader Maarten, een reis door Tanzania en Zanzibar maakte.

Klein hartje
De man van de 'drank en drugs', de man van duizenden fans en volgers én de man met een heel klein hartje, zo blijkt maar weer. Uit voorgaande interviews was al bekend dat Jorik Scholten, zoals de 24-jarige Amsterdammer echt heet, geen goede band heeft met zijn moeder. Aan Johnny vertelt hij voor het eerst meer over deze moeizame relatie.

"Zo hecht als de band met je vader is, zo moeizaam is die met je moeder", zegt Johnny. Daarop reageert Jorik: "Tja, moeizaam. Ik heb dat hoofdstuk afgesloten. Ik ben daar misschien heel hard in, maar ik heb daar geen gevoel meer bij."

'Geen goede moeder'
Johnny vertelt dat hij dat heftig vindt om te horen. Jorik reageert dat hij dat heel goed begrijpt, waarna hij in een notendop uitlegt waarom hij de band met zijn moeder heeft verbroken.

"Het komt erop neer dat mijn moeder hele erge dingen heeft gedaan met mij als kind, echt hele erge dingen. Die dingen doe je niet bij een kind. Dat doe je sowieso niet bij iemand, maar helemaal niet bij je eigen kind."

Toch vraagt Johnny of er ooit op een of andere manier nog een herkansing in zit. "Jawel, reageert Jorik resoluut." Volgens de rapper heeft zij de kans om moeder te zijn voor hem 'goed verkloot', "maar de kans om oma te zijn gaat ze zeker nog een keer krijgen als ik ooit een kind krijg."

'Mijn vader is mijn God'
Vervolgens begint Johnny over Joriks vader, waarna de rapper meteen vol schiet. Met een brok in zijn keel zegt hij: "Mijn vader is alles voor mij. Hij heeft alles voor mij gedaan. Ik ben hem heel dankbaar voor alles. Mijn leven staat in het teken van mijn vader, tot hij er niet meer is."

"Jouw jeugd had er heel anders uitgezien zonder hem?" vraagt Johnny. "Jazeker", antwoordt Jorik. "Ik denk dat ik er dan niet meer was." Voor sommigen is er een God, voor Jorik is er zijn vader. "Voor mij is mijn vader God."

Bekijk de hele aflevering van Waar is de Mol? hier terug.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten