Tony's Chocolonely komt met eigen chocoladefabriek (met pretpark)

Willy Wonka wordt werkelijkheid: met je reep Karamel Zeezout-reep zo de achtbaan in

Het idee was er al, maar nu wordt het dan toch echt werkelijkheid. Tony's grootste baas Henk Jan Beltman heeft gisteren tijdens de presentatie van het jaarverslag bekendgemaakt dat er een Tony's Chocolonely chocoladerepenfabriek in Nederland komt. Inclusief pretpark, achtbaan en horeca. Kortom; Willy Wonka wordt werkelijkheid.

Henkie Wonka
In een interview met het Financieel Dagblad vertelt Beltman, die gekscherend door zijn collega's vaak Henkie Wonka wordt genoemd, over de toekomstige chocoladefabriek die toegankelijk wordt voor publiek. Toepasselijk zegt hij daarover. "Je moet er een Willy Wonka-gevoel bij krijgen."

Achtbaan
Dat gevoel wil hij bewerkstelligen door er een soort chocoladepretpark van te maken inclusief achtbaan, eetgelegenheden en een auditorium waar het verhaal achter de faitrade repen wordt verteld.

Zaandam
Het overdekte pretpark komt in het pand van Pakhuis De Vrede, een oude stoommeelfabriek in Zaandam die nu nog dient als opslagplaats voor zeecontainers.

Beltman wil in de nieuwe fabriek jaarlijks zo'n 60 tot 70 miljoen chocoladerepen produceren. De chocoladerepen worden nu nog gemaakt in fabrieken in België. De directeur vindt het een fijne stap dat ze binnenkort zelf de controle hebben over het maakproces. "Maar we willen ook dat mensen begrijpen hoe het wordt gemaakt."

Bouw
Zoals het er nu naar uitziet gaat de bouw eind 2019 beginnen. In 2021 moet de Tony's fabriek klaar zijn voor productie én publiek. Beltman zet na de opening in op zo'n 500.000 bezoekers per jaar.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten