Vegans opgelet: deze supermarkt verkoopt veganistische sushi

Volgens de makers is de sushi en sashimi niet van echt te onderscheiden

Sushi, Food, Dish, Cuisine, Comfort food, California roll, Gimbap, Sashimi, Brunch, Sakana,
Unsplash

Vegan is hot! Er zijn steeds meer mensen die plantaardig gaan eten. Vegan restaurants schieten als paddestoelen (ha-ha) uit de grond en ook het assortiment vegetarische vleesschap wordt steeds groter. Jumbo Groningen blijft niet achter, sinds kort verkopen zij namelijk vegan sushi en sashimi.

Vegan primeurtje
De Groningse Jumbo Foodmarkt is de eerste supermarkt in Nederland die deze ‘vis zonder vis’ verkoopt. Deze sashimi en sushi van het merk VeganXL is gemaakt van water, tapiocazetmeel en zeewier. De ‘vis zonder vis’-producten zijn te verkrijgen in een zalm en tonijn-variant. Volgens de makers is de sushi en sashimi niet van echt te onderscheiden.

Leukste vegan hotspots
Voorlopig is de supermarktketen in het hoge noorden de eerste winkel die deze veganistische lekkernijen verkoopt. Gelukkig hebben wij de leukste vegan hotspots door heel Nederland voor je op een rijtje gezet.

Vegan bakker
In Amsterdam zit zelfs een heuse pop-up vegan bakkerij. Van crunchy snickerstaart en vegan appelkruimeltaart tot aan een vegan en glutenvrije New York cheesecake, Willem-Pie heeft het allemaal.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten