Daar gaat je guilty pleasure: truffels kunnen deze eeuw volledig verdwijnen

Geniet ervan zo lang het nog kan

wetenschappers-voorspellen-truffels-verdwijnen
Augustine Fou

Is jouw idee van food porn een gerecht met truffel, truffel en nog eens truffel? Dan word je niet zo blij van dit artikel. Wetenschappers voorspellen dat het binnenkort gedaan is met de truffels. De lekkernij verdwijnt volgens hen volledig binnen één eeuw.

Klimaatsverandering
Onderzoekers van de Universiteit van Stirling en Cambridge concluderen dat het moderne klimaat ervoor zorgt dat de truffel uiteindelijk uitsterft. Truffeloogsten zijn gevoelig voor weersomstandigheden. Door het steeds warmere en drogere klimaat wordt het oogsten van truffels over een paar tientallen jaren onmogelijk.

Wanneer?
Paul Thomas
, onderzoeker aan de Universiteit van Stirling legt uit: “Onze studie voorspelt dat, bij het meest waarschijnlijke klimaatscenario, de Europese truffelproductie zal dalen met 78 tot 100 procent tussen 2071 en 2100. Maar die teloorgang kan ook veel sneller gebeuren als we rekening houden met andere klimaatfactoren, zoals hittegolven, bosbranden, droogte of plagen.”

Zo lang het nog kan

Voor het geval je nog even héél erg wil genieten van truffel: we hebben een paar fijne adressen waar je langs kunt. In restaurant 5&33 is er nu een tijdelijk 4-gangen menu beschikbaar dat volledig in het teken van truffel staat. Het menu is samengesteld door chef-kok Julius Jaspers, dus dit moet wel goed zijn.

I'm lovin' it
Ga je liever voor een budget-variant van een truffelmaaltijd? Bij McDonald’s is de Maestro Truffel Deluxe hamburger verkrijgbaar. Ook dit gerecht is maar tijdelijk te bestellen. Je krijgt ‘m tot en met 2 januari 2019 bij alle 245 McDonald’s-vestigingen in Nederland.

Bron: AD


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten