Autsj: dj Martin Solveig vraagt beste voetbalster te twerken op podium

Als je het over een tenenkrommend ongemakkelijk moment hebt.

image
GettyImages

Gisteravond vond de prijsuitreiking van de Ballon d'Or (Gouden Bal) 2018 plaats in Parijs. Dit jaar was het een extra speciale avond: voor het eerst werd de prijs voor beste voetballer ook aan een vrouw uitgereikt.

De Noorse Ada Hegerberg won de prijs voor beste vrouwelijke voetballer. Een historisch moment. Dat moment werd alleen snel verstoord door co-host Martin Solveig die het grappig vond om 'ter viering' Ada te laten twerken. Nee, niet grappig... Dat vinden niet alleen wij, maar heel Twitter met ons.

Totaal ongepast
Dj en co-host Martin Solveig vraagt Hegerberg op het podium om haar Gouden Bal te komen halen. Tijdens dat moment vraagt de Franse dj haar of ze ter gelegenheid 'even wil twerken'. De Noorse voetballer is daar duidelijk niet van gediend. Ze reageert kordaat met een geagiteerde 'non' en loopt weg.

Bekend en onbekend Twitter reageert boos en gefrustreerd dat er anno 2018 nog steeds zo veel sprake is van seksisme. Onder andere toptennisser Andy Murray is boos.

Reactie
Solveig heeft inmiddels zijn excuses via een video aangeboden. "Ik wilde niemand beledigen. Ik bedoelde het niet vervelend. Het moge duidelijk zijn dat mijn Engels niet goed genoeg is. Ik wist niet dat mijn opmerking als een belediging opgevat zou kunnen worden."

Ook Hegerberg heeft gereageerd. Ze snapt dat het om een grapje ging en vatte het niet seksistisch op. Laten we met een positieve noot afsluiten:

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten