Lidl verkoopt spotgoedkope crème die vergelijkbaar is met peperdure variant (€570)

Volgens beautygoeroes zou de ingrediëntenlijst nagenoeg hetzelfde zijn

image
GettyImages

Afgelopen zomer verkocht Lidl een inmiddels veelbesproken skincare-lijn. Waarom veelbesproken? Omdat de ingrediënten van de skincare-collectie volgens kenners veel weg zouden hebben van een veel (en dan bedoelen we véél) duurdere variant.

Toen dat eenmaal bekend werd bij het grote publiek, waren de producten in no time uitverkocht. Daar speelt de budgetsupermarkt nu op in door een tweede ronde aan te bieden.

Advertentie - Lees hieronder verder

Perzikhuidje
Het gaat om onderstaande Cien Cellulair beautylijn bestaande uit een dagcrème, nachtcrème, oogmousse en serum. De producten beloven het huidvernieuwingsproces te verbeteren, rimpels te voorkomen en je huid gehydrateerd en glowy te maken. En allemaal met SPF15.

image
Lidl
image
Lidl
image
Lidl
image
Lidl

Een luxe crème tegen een spotprijsje
What all the fuss about? Nou, de crèmes en het serum zouden bijna dezelfde bestanddelen hebben als één van de duurste crèmes ter wereld; La Prairie Cellular Radiance Cream. Die crème kost je rond de €570. Die van de Lidl kost €3,99. Dat is dus een prijsverschil van €566, voor hetzelfde formaat.

Advertentie - Lees hieronder verder

Koopje
Voor de mensen die misgrepen ligt vanaf komende maandag 10 december de Cien Cellulair beauty lijn weer in de winkel. Alle producten kosten €3,99.

Wil je 'gek doen' en de hele set kopen, dan ben je na een hele korte en moeilijke rekensom €16 kwijt. Dan bespaar je €554. Kun je toch een hoop andere leuke dingen mee doen.

Grondig onderzoek
Om wat dieper in te gaan op de 'Lidl-versus-La-Prairie' materie; Serena Verbon van Beautylab ging in juni dit jaar op onderzoek uit om te achterhalen of de media écht gelijk had. Zijn de crèmes echt zo identiek als wordt gezegd?

Ze vergeleek de crèmes op basis van prijs, ingrediëntenlijst en beloftes. Haar conclusie? Allereerst gaat het volgens haar om een andere, goedkopere, La Prairie crème dan wordt beweerd. De Anti-Aging Day Cream SPF30 heeft qua bestanddelen veel weg van de Lidl-dupe.

Haar eindoordeel? "In mijn ogen kun je beter het potje van de Lidl aanschaffen. Deze is niet alleen bijna dertig keer zo goedkoop, ook beschermt deze crème je huid met een SPF (weliswaar met een lagere SPF dan die van La Prairie), hydrateert je huid, voelt lekker verzorgend en voedend aan en zorgt – als we de leverancier van Myramaze® moeten geloven – voor het stimuleren en verbeteren van de celvernieuwing."

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten