Huh? Je steekt kaarsen blijkbaar al je hele leven verkeerd aan

Dit is hoe het wel moet

geurkaars
Viktor Nikolaienko

Wanneer je je woonkamer wil opfleuren, je een romantisch diner hebt of wanneer de stroom uitvalt; je steekt – zonder daar al te veel bij na te denken – een kaarsje aan. Wat blijkt nu? De manier waarop je dat (waarschijnlijk) doet, is volgens de Amerikaanse Seventeen niet de beste. We onthullen de beste manier om je kaars aan te steken, zodat je er het langst plezier van hebt en zónder dat je tunnels in je kaars krijgt.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Tunnels in je kaars

Een tip van kaarsexperts (nooit gedacht dat ik dat woord zou typen); als je een nieuwe kaars voor het eerst brandt – of het nu een stompe kaars of een kaars in een potje is – moet je hem de eerste keer minstens twee uur lang laten branden. Een stompe kaars vormt anders een rare 'kom', en kaars in een potje zal een tunneltje door het midden vormen en een heel groot deel van je kaars onopgebrand laten. Nog een advies: steek niet zomaar je kaars aan voor een kwartiertje, laat hem liever echt een tijdje branden om 'tunneling' te voorkomen.

De juiste manier om kaarsen aan te steken

Het zou zonde zijn als je een mooie, dure kaars hebt gekocht en je er niet het maximale uithaalt. Als een kaars eenmaal een tijdje heeft gebrand, zul je merken dat aan het lont een bolletje is gevormd. Voordat je de kaars opnieuw aansteekt, is het verstandig om dat bolletje even af te knippen. Het bolletje zorgt er namelijk voor dat je een flinke vlam krijgt. Door het bolletje af te knippen brandt je kaars langzamer én het vermindert brandgevaar.

Of je kaars nu een stompe kaars of een geurkaars is: het bijknippen van je lont zal je kaars ten goede komen. We kunnen ons voorstellen dat je hier geen zin in hebt, maar het is het beste voor de levensduur van je kaars als je het lont om te vier uur eventjes bijknipt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten