Huh? We steken kaarsen blijkbaar verkeerd aan

Zo moet het wel

lont-kaarsen-regelmatig-bijknippen
Daiga Ellaby

Wanneer je je woonkamer wil opfleuren, je een romantisch diner hebt of wanneer de stroom uitvalt; je steekt – zonder daar al te veel bij na te denken – een kaarsje aan. Wat blijkt nu? De manier waarop we dat (waarschijnlijk) doen, is volgens de Amerikaanse Seventeen niet de beste.

Waar moeten we op letten bij het aansteken van kaarsen?

Het zou zonde zijn als je een mooie, dure kaars hebt gekocht en je er niet het maximale uithaalt. Als een kaars eenmaal een tijdje heeft gebrand, zul je merken dat aan het lont een bolletje is gevormd. Voordat je de kaars opnieuw aansteekt, is het verstandig om dat bolletje even af te knippen. Het bolletje zorgt er namelijk voor dat je een flinke vlam krijgt. Door het bolletje af te knippen brandt je kaars langzamer én het vermindert brandgevaar.

Of je kaars nu een stompe kaars of een geurkaars is: het bijknippen van je lont zal je kaars ten goede komen. We kunnen ons voorstellen dat je hier geen zin in hebt, maar het is het beste voor de levensduur van je kaars als je het lont om te vier uur eventjes bijknipt.

Zien: tover een sinaasappel (ja, echt!) om tot kaars

Tunnels in je kaars

Nog een tip van kaarsexperts (nooit gedacht dat ik dat woord zou typen); als je een nieuwe kaars voor het eerst brandt – of het nu een stompe kaars of een kaars in een potje is – moet je hem de eerste keer minstens twee uur lang laten branden. Een stompe kaars vormt anders een rare 'kom', en kaars in een potje zal een tunneltje door het midden vormen en een heel groot deel van je kaars onopgebrand laten.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten