O no denneboom: er zitten tienduizenden insecten in je kerstboom

Maak kennis met je nieuwe huisgenoten

kerstmis
Unsplash

Misschien moet je dit jaar even twee keer nadenken voordat je een echte kerstboom aanschaft. Waarom, vraag je? Omdat er rond de 25.000 insecten in je kerstboom blijken te wonen.

Mocht je nu al een boom hebben gekocht, dan mag je onder andere luizen, mijten, motten, springstaarten en spinnen je huisgenoten noemen. Merry Christmas, everybody!

Insecten in je kerstboom

Raak nu niet meteen in paniek, we hebben wellicht een fijne geruststelling voor je: de beestjes gaan niet zomaar je huis door lopen. Ze blijven braaf in hun bed (een tak dus) liggen. De insecten houden immers een winterslaap. Maar let op: houd je een flinke stooksessie, dan kunnen luis en co het idee hebben dat het al lente is, waardoor ze wél de hort op willen.

Tip tegen insecten

Mocht je de beestjes écht niet in je huis willen verwelkomen, dan kun je de kerstboom eerst een paar dagen in de schuur zetten. Schud 'm goed uit (of beter gezegd: laat dat door iemand anders doen), om de boom zo insectvrij mogelijk te maken. Wil je nu toch het zekere voor het onzekere nemen, dan raden we je aan een alternatief te vinden voor een kerstboom.

Kerstmarkten

Mocht je inspiratie willen opdoen, dan zit je goed bij een kerstmarkt. En laten er nu een hoop kerstmarkten in Nederland en België plaatsvinden die de moeite waard zijn. Als je het shoppen zat bent, kun je er meestal ook terecht voor een glaasje glühwein en een rondje op de schaatsbaan.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten