Is je hond bang tijdens Oud en Nieuw (want: vuurwerk)? Dit is de oplossing

Correctie: meerdere oplossingen

hond-vuurwerk
Nick Mundackal via Unsplash

Oudejaarsdag betekent oliebollen, appelflappen, toastjes met brie, prosecco, champagne, feest! Voor jou dan. Voor je hond, als je die hebt, betekent het blaffen en wegduiken voor de vuurwerkgeluiden en da's als baasje vaak hartverscheurend om te zien. Maar no more! Ford heeft de oplossing.

Schuilen
De autofabrikant heeft een hondenhok ontwikkeld dat het vuurwerklawaai dempt. De techniek is vergelijkbaar met hetgeen ook in koptelefoons wordt gebruikt: de noise cancelling technologie. Hiermee wordt een tegengeluid geproduceerd, waardoor het vuurwerkgeluid weggefilterd, of in ieder geval een stuk zachter wordt.

Het klinkt dus alsof het hondenhok het geluid dempt en niet volledig 'op mute' zet. Helaas is het bedrijf nu alleen nog slechts bezig met een prototype. Het is nog niet zeker of en wanneer het hondenhok uiteindelijk op de markt komt. Over de prijs is dus ook nog niets bekend.

We kunnen ons wel voorstellen dat er veel vraag naar is. Al is dierenexpert Martin Gaus niet overtuigd, zegt hij tegen Editie NL. De reden? Het hok dempt het geluid niet volledig en dat moet wel het geval zijn. "Als een hond eerder een trauma heeft opgelopen door vuurwerk, kan het zachtste geluid al voor stress zorgen."

Andere tips
Ook geeft hij bij Editie NL nog tips voor Oud en Nieuw om je viervoeter iets rustiger te krijgen, zoals de muziek iets harder zetten en hem veel knuffelen.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten