Dit is het meest beluisterde nummer van 2018

'Huh, deze ken ik niet?', zal niemand zeggen

meest-beluisterde-nummer-2018
Bruce Mars Unsplash

Het jaar 2018 heeft weer heel wat hits opgeleverd. Hits waar we over een lange tijd misschien een nostalgisch gevoel van krijgen, maar er kan er maar één 'de beste' zijn op dat gebied. Benieuwd welk nummer het meest beluisterd is het afgelopen jaar?

Dua Lipa
One kiss is all it takes, falling in love with me… Wie kent ‘m niet? De hit One Kiss van Dua Lipa en Calvin Harris is het meest beluisterde nummer van 2018. Het nummer stond maar liefst 28 weken genoteerd in de Top 40, waarvan 16 weken op nummer 1. Het Britse duo heeft hiermee een record te pakken.

De 23-jarige zangeres scoorde in 2018 welgeteld vijf hits. Dat betekent dat Dua het hele jaar door was te vinden in de Top 40 met minstens één van haar hits.

Top 3
Na One Kiss is Flames van David Guetta en Sia het meest beluisterde nummer. Op de derde plaats staat Shotgun van George Ezra.

Nederlandse bodem
Ook de Nederlandse hits deden het goed afgelopen jaar. Het nummer Zoutelande van Blof en de Vlaamse Geike Arnaert stond 10 weken op nummer 1.

Radio
De lijst met honderd grootste hits van 2018 wordt op oudejaarsdag uitgezonden bij Radio 538. Na 25 jaar neemt radiozender 538 afscheid van de Top 40, deze zal voortaan te luisteren zijn bij Qmusic. Op 1 januari zendt Qmusic de Top 100 van afgelopen jaar nogmaals uit.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wil je weten